Bij de boer: Op bezoek bij onze pitahayaboeren in Vietnam

Onze Yexperts Edwin en Mike zijn op bezoek geweest bij onze pitahayaboeren in Vietnam. In deze blog vertellen ze over hun reis!

Pitahaya-Vietnam2
Pitahaya by night

We landen ’s avonds op Ho Chi Minh en we bekijken eerst nog wat supermarkten in de stad. Tijdens onze rit naar het hotel zien we in het donker veel farms met belichting. Een mooi gezicht!

Pitahaya-Vietnam3
Pitahayapakhuis

We begonnen bij het pakhuis waar ons fruit wordt verpakt. Dit was een familiebedrijfje met 1 koelcel en een kleine verpakkingsruimte. Ongeveer 80% van de pitahaya’s gaat namelijk naar China, een gedeelte naar de VS en andere Aziatische landen, en maar een klein beetje naar Europa.

Pitahaya-Vietnam4
Bezoek aan onze farm

De pitahayafarm die we bezoeken is een farm van 10 hectare waar we de eigenaar van de farm ontmoette genaamd Vic. Hier hebben we een rondleiding gehad en veel gezien. Momenteel is het regenseizoen, wat inhoudt dat de beschikbaarheid laag is. Normaal is het regenseizoen medio/eind oktober voorbij en zijn dan de pitahaya's weer goed beschikbaar.

Pitahaya-Vietnam5
Pitahayatips uit Vietnam

Tot slot nog wat tips uit Vietnam! Probeer de pitahaya eens om je decembermaand extra speciaal te maken. Naast zijn bijzondere verschijning is hij erg gezond en lekker! Het vruchtvlees van de pitahaya smaakt als een verse mix van watermeloen en kiwi en is lichtzoet en caloriearm. Pitahaya's smaken het beste als ze vers en koud gegeten worden. Het vruchtvlees is perfect voor gebruik in salades, desserts en cocktails of als garnering.

In deze categorie