Duurzaamheid bij Yex

De consument verrassen met onze heerlijke exoten en hen ervan laten genieten op een manier die de producten recht doet. Dat is wat waar we ons bij Yex iedere dag met passie en toewijding voor inzetten.  We willen wel graag dat er genoten wordt op een verantwoorde manier – die resulteert in: happy people, healthy planet.

Duurzaamheid is daarom geïntegreerd in alle schakels van onze keten. Deze schakels zijn elk gekoppeld aan één of meer van de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.

Farm

Alles begint bij onze telers. Bij Yex willen we klanten voorzien van gezonde producten waar wij met ons hart en volle verstand achterstaan. Onze producten zijn geteeld in omstandigheden die goed zijn voor mens en milieu, zodat iedereen in onze waardeketen happy is en blijft. We stellen strikte eisen aan onze boeren over de hele wereld: op het gebied van kwaliteit, veiligheid, sociale standaarden en milieu. We bezoeken onze boeren regelmatig om met eigen ogen de omstandigheden ter plekke te zien.

 

Verpakken

Onze producten komen van ver en moeten daarom goed beschermd en verpakt worden. We willen echter wel verantwoord omgaan met onze verpakkingen. Daarom zoeken we altijd naar de balans tussen product en verpakking. Goed verpakte producten voorkomen vaak voedselverspilling. We willen geen voedselverspilling, maar ook geen verspilling van verpakkingsmaterialen. Continu zoeken we slimmere verpakkingsmethodes die minder reststromen met zich meebrengen en verpakkingen die beter afbreekbaar zijn.

Transport

Het transport van onze producten is essentieel in onze duurzaamheidsstrategie. Door onze producten onder de juiste omstandigheden te vervoeren, voorkomen we voedselverspilling omdat de kwaliteit en houdbaarheid beter in stand blijven. We kijken continu naar nieuwe mogelijkheden om onze producten op een zo efficiënt mogelijke manier te vervoeren of om onze producten dichterbij huis te produceren.

Homebase

Voor ons begint een betere wereld nog altijd bij jezelf. We verduurzamen onze bedrijfsvoering door efficiency en innovatie. Wij maken gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie en aardwarmte. Daarnaast zijn er 2 cruciale thema’s die in onze duurzame bedrijfsvoering de hoofdrol spelen: vermindering van voedselverspilling en goed werkgeverschap.

We streven naar een vermindering van de helft van onze voedselverspilling in 2030. Met deze inspanningen reduceren we niet alleen de voedselverspilling, maar ook de uitstoot van broeikasgassen. Om stappen te maken op het gebied van duurzaamheid zijn tevreden en betrokken medewerkers essentieel. Want impact maken op het gebied van duurzaamheid, dat kunnen we alleen samen! 

Fork

Ons ultieme doel is de consument een zo gezond, verrassend en aantrekkelijk mogelijke keuze te bieden aan groente en fruit. Niet alleen mensen hebben belang bij een gevarieerd, gezond en voornamelijk plantaardig dieet, het is ook goed voor onze planeet. We willen consumenten inspireren om lekker, plantaardige en gezonder te eten. Met ons merk Discovered doen we dat door middel van productinformatie, recepten, tips en andere inspiratie op onze website, social media, op verpakkingen en winkelmaterialen enzovoorts.

Nog meer weten over duurzaamheid?

Yex is onderdeel van Farmhouse International. Ons duurzaamheidsbeleid is dat ook. Wil je uitgebreide informatie over onze duurzame aanpak, inclusief voorbeelden? Lees dan vooral verder op de website van Farmhouse.