Baby-ananas of Victoria ananas is een kleine variant van de welbekende ananas. Het vruchtvlees van baby-ananas is donker goudgeel, heel erg sappig, zoeter, zachter en aromatischer dan dat van een gewone ananas.
Menu
Paspoort Baby-ananas
Naam
Baby-ananas
Familie
Bromeliaceae
Ras
Queen Victoria
Oorsprong
Zuid-Afrika
Herkomst
Zuid-Afrika en Mauritius
Beschikbaarheid
Jaarrond
Verpakking
Vraag naar de mogelijkheden
Merk
leveranciersmerk
Bewaaradvies Baby-ananas
In de winkel
Baby-ananas dien je vóór verkoop bij een temperatuur van 7-10 graden Celsius te bewaren.
Thuis
Consumenten adviseren we baby-ananas op een koele plek te bewaren. Bewaar baby-ananas niet in de koelkast, want dan gaat hij van binnenuit rotten.
Gebruikstips Baby-ananas
Je gebruikt baby-ananas hetzelfde als zijn grote broer. In tegenstelling tot de normale ananas is de kern van de baby-ananas ook eetbaar: deze is zacht en zoet van smaak. Baby-ananas heeft net als gewone ananas een lekkere frisse, zoetzure smaak, maar is iets zoeter en zachter. Ananas is heerlijk als gezond tussendoortje, maar hij is ook lekker in allerlei vleesgerechten, stoofschotels, salades en desserts.
Rijpheid / Versheid Baby-ananas
Baby-ananas is rijp als je makkelijk een blaadje uit de kroon kunt trekken
Kalender Baby-ananas
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Zuid-Afrika
Mauritius
Beschikbaar
Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Baby-ananas
Baby-ananas gedijt in een warm, vochtig klimaat. Baby-ananas groeide voor het eerst in Zuid-Afrika, maar wordt nu op meerdere plekken geteeld. Onze baby-ananas komt uit Zuid-Afrika en Mauritius.