Baby-ananas

Baby-ananas

Baby-ananas of Victoria ananas is een kleine variant van de welbekende ananas. Het vruchtvlees van baby-ananas is donker goudgeel, heel erg sappig, zoeter, zachter en aromatischer dan dat van een gewone ananas.

Paspoort Baby-ananas

Naam Baby-ananas
Familie Bromeliaceae
Ras Queen Victoria
Oorsprong Zuid-Afrika
Herkomst Zuid-Afrika en Mauritius
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk

Bewaaradvies Baby-ananas

In de winkel

Baby-ananas dien je vóór verkoop bij een temperatuur van 7-10 graden Celsius te bewaren.

Thuis

Consumenten adviseren we baby-ananas op een koele plek te bewaren. Bewaar baby-ananas niet in de koelkast, want dan gaat hij van binnenuit rotten.

Gebruikstips Baby-ananas

Je gebruikt baby-ananas hetzelfde als zijn grote broer. In tegenstelling tot de normale ananas is de kern van de baby-ananas ook eetbaar: deze is zacht en zoet van smaak. Baby-ananas heeft net als gewone ananas een lekkere frisse, zoetzure smaak, maar is iets zoeter en zachter. Ananas is heerlijk als gezond tussendoortje, maar hij is ook lekker in allerlei vleesgerechten, stoofschotels, salades en desserts.

Rijpheid / Versheid Baby-ananas

Baby-ananas is rijp als je makkelijk een blaadje uit de kroon kunt trekken

Kalender Baby-ananas

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Zuid-Afrika
Mauritius

Teeltgebieden Baby-ananas

Teeltgebieden baby-ananas
Baby-ananas gedijt in een warm, vochtig klimaat. Baby-ananas groeide voor het eerst in Zuid-Afrika, maar wordt nu op meerdere plekken geteeld. Onze baby-ananas komt uit Zuid-Afrika en Mauritius.