Bakbananen

Bakbananen

Bakbananen zijn een stuk groter dan gewone bananen. De schil is hard en kan geel, groen of roodachtig van kleur zijn. Bakbananen kun je in tegenstelling tot gewone bananen niet rauw eten.

Paspoort Bakbananen

Naam Bakbanaan
Familie Musa
Oorsprong Zuid-Amerika
Herkomst Ecuador
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk

Bewaaradvies Bakbananen

In de winkel

Bakbananen dien je vóór verkoop rond 8ºC en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 50-60% te bewaren.

Thuis

Consumenten adviseren we bakbananen bij kamertemperatuur te bewaren, op de fruitschaal bijvoorbeeld. Bakbananen zijn ruim een week houdbaar.

Gebruikstips Bakbananen

Bakbanaan is het lekkerst als de schil helemaal zwart geworden is. Haal de schil eraf en kook of bak de banaan. Let op: bakbanaan kun je niet rauw eten. Onrijpe bakbananen kunnen ook worden gebruikt. Dan moeten de bananen wel goed gewassen worden na het schillen. Ook wordt de kook- of baktijd langer als de banaan nog niet rijp is.

Kalender Bakbananen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Ecuador

Teeltgebieden Bakbananen

Teeltgebieden bakbanaan
De bakbanaan komt voornamelijk uit Zuid-Amerika en wordt daar ook als hoofdbestanddeel van de maaltijd gegeten. Onze bakbananen komen uit Ecuador.