Bakbananen zijn een stuk groter dan gewone bananen. De schil is hard en kan geel, groen of roodachtig van kleur zijn. Bakbananen kun je in tegenstelling tot gewone bananen niet rauw eten.
Menu
Paspoort Bakbananen
Naam
Bakbanaan
Familie
Musa
Oorsprong
Zuid-Amerika
Herkomst
Ecuador
Beschikbaarheid
Jaarrond
Verpakking
Vraag naar de mogelijkheden
Merk
leveranciersmerk
Bewaaradvies Bakbananen
In de winkel
Bakbananen dien je vóór verkoop rond 8ºC en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 50-60% te bewaren.
Thuis
Consumenten adviseren we bakbananen bij kamertemperatuur te bewaren, op de fruitschaal bijvoorbeeld. Bakbananen zijn ruim een week houdbaar.
Gebruikstips Bakbananen
Bakbanaan is het lekkerst als de schil helemaal zwart geworden is. Haal de schil eraf en kook of bak de banaan. Let op: bakbanaan kun je niet rauw eten. Onrijpe bakbananen kunnen ook worden gebruikt. Dan moeten de bananen wel goed gewassen worden na het schillen. Ook wordt de kook- of baktijd langer als de banaan nog niet rijp is.
Kalender Bakbananen
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Ecuador
Beschikbaar
Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Bakbananen
De bakbanaan komt voornamelijk uit Zuid-Amerika en wordt daar ook als hoofdbestanddeel van de maaltijd gegeten. Onze bakbananen komen uit Ecuador.