Barhi dadels

De (Barhi) dadel is een steenvrucht dat met trossen groeit aan speciale dadelpalmen. De palmen kunnen tot wel 25 meter hoog en 150 jaar oud worden. De Barhi dadel groeit vooral in Afrika en Azië en dankt zijn naam (Barhi) aan de hete, Arabische wind. 

Dadels zijn rijk aan vitamines en een bron van energie. Men is vaak bekend met de gedroogde dadel die zoet is van smaak. De verse vorm, Barhi, is ook lekker zoet van smaak maar met een licht bittere schil. 

Paspoort Barhi dadels

NaamBarhi dadel
FamilieArecaceae
RassenPhoenix dactylifera
OorsprongPeru
HerkomstPeru
BeschikbaarheidMaart t/m mei
VerpakkingCartoplast dozen (in strengen)
Clamshells in kartonnen dozen (bessen)
MerkAthos

Bewaaradvies Barhi dadels

De Barhi dadels het beste gekoeld bewaren in de koelkast. De dadels kun je prima een paar dagen bewaren maar na een tijdje zullen de dadels gaan versuikeren en drogen. Gooi ze dan niet gelijk weg, want ook dan zijn ze nog lekker om te eten.

Gebruikstips Barhi dadels

De verse Barhi dadels zijn zeer geschikt voor ontbijt, desserts of als snack tussendoor. Ook kun je ze vullen met noten en verwerken in gebak. 

Wist je dat het een Arabische traditie is om een verse dadel in kokende zwarte thee onder te dompelen als zoetstof? Ook het sap van de verse dadels kan in de keuken als vervanging dienen van boter en suiker. 

Kalender Barhi dadels

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Peru

Verpakkingen

Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?