Kiwano

Kiwano

Kiwano is een ovale vrucht met een harde oranje schil met stompe stekels. De vrucht bevat groen, gelei-achtig vruchtvlees met eetbare pitjes. Kiwano smaakt fris en doet denken aan meloen, komkommer, banaan. De kiwano is familie van zowel de meloen als de komkommer.

Paspoort Kiwano

Naam Kiwano
Familie Cucurbitaceae
Oorsprong Afrika
Herkomst Kroatië, Frankrijk en Ecuador
Beschikbaarheid Augustus t/m juni
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk

Bewaaradvies Kiwano

In de winkel

Kiwano dient u vóór verkoop op een droge plek 15-25 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 75% te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we het volgende: Kiwano kun je enkele weken bewaren op een koele plek, maar niet in de koelkast.

Gebruikstips Kiwano

Snijd de vrucht verticaal in tweeën. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit. Je kunt het zo eten, maar het is ook lekker in salades en desserts.

Rijpheid / Versheid Kiwano

De vrucht is rijp als de schil oranje begint te kleuren.

Kalender Kiwano

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Kroatië
Frankrijk
Ecuador

Teeltgebieden Kiwano

Teeltgebieden Kiwano
De kiwano komt oorspronkelijk uit de Kalahari-woestijn in Afrika. Onze kiwano’s komen uit Kroatie, Frankrijk en Ecuador.