Kiwano is een ovale vrucht met een harde oranje schil met stompe stekels. De vrucht bevat groen, gelei-achtig vruchtvlees met eetbare pitjes. Kiwano smaakt fris en doet denken aan meloen, komkommer, banaan. De kiwano is familie van zowel de meloen als de komkommer.
Menu
Paspoort Kiwano
Naam
Kiwano
Familie
Cucurbitaceae
Oorsprong
Afrika
Herkomst
Kroatië, Frankrijk en Ecuador
Beschikbaarheid
Augustus t/m juni
Verpakking
Vraag naar de mogelijkheden
Merk
leveranciersmerk
Bewaaradvies Kiwano
In de winkel
Kiwano dient u vóór verkoop op een droge plek 15-25 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 75% te bewaren.
Thuis
De consument adviseren we het volgende: Kiwano kun je enkele weken bewaren op een koele plek, maar niet in de koelkast.
Gebruikstips Kiwano
Snijd de vrucht verticaal in tweeën. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit. Je kunt het zo eten, maar het is ook lekker in salades en desserts.
Rijpheid / Versheid Kiwano
De vrucht is rijp als de schil oranje begint te kleuren.
Kalender Kiwano
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Kroatië
Frankrijk
Ecuador
Beschikbaar
Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Kiwano
De kiwano komt oorspronkelijk uit de Kalahari-woestijn in Afrika. Onze kiwano’s komen uit Kroatie, Frankrijk en Ecuador.