Kokosnoot

Kokosnoot

Een kokosnoot of klapper is eigenlijk geen noot maar een steenvrucht van de kokospalm. Deze kokosnoot heeft een bruine, harige schil met wit vruchtvlees. De vrucht bevat ook kokoswater, maar veel minder dan de drinkkokosnoot.

Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze kokosnoten vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Kokosnoot

Naam Kokosnoot
Familie Arecaceae
Soort Cocos nucifera
Oorsprong onbekend
Herkomst Ivoorkust
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Kokosnoot

In de winkel

Kokosnoten dien je vóór verkoop bij 12 tot 15 graden Celsius te bewaren.

Thuis

Bewaar hele kokosnoten op kamertemperatuur. Stukken kokosnoot kunnen beter in de koelkast worden bewaard.

Gebruikstips Kokosnoot

Het witte vruchtvlees aan de binnenkant heeft een stevige bite en een zoete, nootachtige en milde smaak. Het vruchtvlees is heerlijk om zo te eten, maar kan ook worden geraspt of tot kokosnootmelk worden geperst. Kokosmelk of kokosrasp wordt veel in soepen, sauzen en stoofschotels gebruikt.

Extra tip voor de consument

Geraspte kokos is heerlijk op een fruitsalade of in desserts.

Rijpheid / Versheid Kokosnoot

Door de kokosnoot te schudden kun je achterhalen of er nog kokoswater in zit. Tijdens het rijpen verdwijnt het kokoswater namelijk op den duur. Hierdoor wordt het vruchtvlees droger.

Kalender Kokosnoot

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Ivoorkust

Teeltgebieden Kokosnoot

Waar de kokosnoot zijn oorsprong heeft liggen is niet bekend, maar kokospalmen gedijen vooral goed in tropische gebieden, waar ze volop groeien. Onze kokosnoten komen vooral uit Ivoorkust.

Discovered Kokosnoot

Kokosnoot valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

Kokosnoot

Kokosnoot

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips