Kumquats

Kumquats

De kumquat is een fel oranje, kleine citrusvrucht die ook wel dwergsinaasappel wordt genoemd. Kumquats zijn ongeveer 4 centimeter groot. Zowel de schil als het vruchtvlees is eetbaar en zijn beiden bitter van smaak. De schil is wat zoeter terwijl het vruchtvlees een beetje zuurder is. Kumquats zijn erg gezond en bevatten veel vitamine C en kalium.

Deze citrusvruchtjes worden steeds populairder. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze kumquats vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Kumquats

Naam Kumquats
Familie Ruaceae
Oorsprong China
Herkomst Zuid-Afrika, Isräel, Spanje
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Kumquats

In de winkel

Kumquats dien je vóór verkoop op een koele, droge plek – bij 2 tot 4 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 90 tot 95% – te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om kumquats op kamertemperatuur te bewaren, bijvoorbeeld op de fruitschaal.

Gebruikstips Kumquats

Kumquats hoeven niet geschild te worden en kunnen zo worden gegeten. Was de kumquats wel vóór consumptie. Kumquats zijn bijvoorbeeld heerlijk in een salade!

Extra tip voor de consument

Doe eens wat schijfjes kumquat in je water voor een heerlijke smaak!

Rijpheid / Versheid Kumquats

Als de kumquat nog een beetje groene schil heeft, zal hij bij kamertemperatuur rijpen. De vrucht is rijp als de schil fel oranje/geel is.

Kalender Kumquats

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Zuid-Afrika
Israël
Spanje

Teeltgebieden Kumquats

Teeltgebieden kumquats
De kumquat komt oorspronkelijk uit China. Pas in de 19e eeuw is de vrucht in Europa geïntroduceerd. Kumquats groeien aan planten die tot wel 4 meter hoog kunnen worden. Wij halen onze kumquats voornamelijk uit Zuid-Afrika, Israël en Spanje.

Discovered Kumquats

Kumquats vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

Kumquats

Kumquats

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips