Limoen

Limoen

De limoen of lime is een kleine frisse citrusvrucht. Het geelgroene vruchtvlees is minder zuur en ook veel geuriger, aromatischer en sappiger dan dat van een citroen. Het sap of rasp van de limoen geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak.

Limoen is een geweldige smaakmaker in de keuken. Het geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze limoenen vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Limoen

Naam Limoen of lime
Familie Rutaceae
Ras Tahiti
Oorsprong Zuid-Oost Azië
Herkomst Mexico, Brazilië
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Limoen

In de winkel

Limoen dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 9 – 10 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 – 90% te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om limoenen in de koelkast of op de fruitschaal te bewaren. De smaak van limoen komt het best tot zijn recht op kamertemperatuur. In de koelkast zijn limoenen wel langer houdbaar.

Gebruikstips Limoen

Limoen is een heerlijke smaakmaker. Limoen geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Je kunt limoenschijfjes of -partjes gebruiken, maar ook het sap van de limoen. Ook de geraspte schil van de limoen wordt veel gebruikt in gerechten.

Extra tip voor de consument

Sprenkel limoensap over bijvoorbeeld appel, peer, banaan of avocado om verkleuring tegen te gaan.

Kalender Limoen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Mexico
Brazilië

Teeltgebieden Limoen

Teeltgebieden Limoen
Limoenen komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Onze limoenen komen voornamelijk uit Brazilië en Mexico.

Discovered Limoen

Limoenen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot drankje, voor limoen is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

Discovered Limoen

Limoen

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips