Mangistan

Mangistan

Mangistan of mangosteen heeft een harde paarse schil en bevat zeer smakelijk vruchtvlees. Het vruchtvlees is wit, zoet en sappig. De friszoete smaak doet denken aan ananas of perzik.

Mangistan of mangosteen staat vanwege haar intense smaak bekend als de koningin der vruchten. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze mangistan valt onder ons merk Discovered.

Paspoort Mangistan

Naam Mangistan of mangosteen
Familie Clusiaceae (Guttiferae)
Oorsprong Maleisië
Herkomst Indonesië, Vietnam, Thailand, Colombia, Guatemala
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Mangistan

In de winkel

Mangistans dien je vóór verkoop tussen de 10 en 11 graden Celsius te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we mangistans bij voorkeur te bewaren in de koelkast voor een optimale smaak.

Gebruikstips Mangistan

Snijd de schil rondom in en verwijder het bovenste deel van de vrucht. Haal het vruchtvlees uit de schil en eet het vruchtvlees uit de hand of verwerk het in jam of ijs.

Rijpheid / Versheid Mangistan

Hoe zachter de schil, hoe verser de vrucht. De kleur van de kroon en schade aan de schil zijn niet van invloed op de kwaliteit van de vrucht.

Kalender Mangistan

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Indonesië
Vietnam
Thailand
Colombia
Guatemale

Teeltgebieden Mangistan

Teeltgebieden mangistan
Mangistan komt oorspronkelijk uit Maleisië. Onze mangistans komen uit Indonesië, Vietnam, Thailand, Colombia en Guatemala.

Discovered Mangistan

Mangistan valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

Mangistan

Mangistan

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips