Nashipeer

Nashipeer

De Nashipeer is een ronde vrucht en heeft de vorm en de grootte van een appel, hierdoor worden ze ook wel appelperen genoemd. Ze hebben de textuur en de bite van een appel, maar de zoetheid en de smaak van een peer. De peer is wit van binnen en heeft een kleine kern. Verder heeft de peer een dunne schil met een gouden kleur.

Deze wonderlijke vrucht heeft de bite van een appel met de smaak van een peer. Heerlijk fris en knapperig en vol met sap. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze nashiperen vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Nashipeer

Naam Nashipeer
Soort Pyrus pyrifolia en Pyrus bretschneideri
Familie Rosaceae
Oorsprong China
Herkomst Oost-Azië
Beschikbaarheid 1 oogst per jaar
Verpakking 7kg open top
Merk Discovered

Bewaaradvies Nashipeer

In de winkel

Nashiperen dien je vóór verkoop bij 0 tot 3 graden Celsius te bewaren.

Thuis

Consumenten adviseren we nashipeer in de koelkast te bewaren. Gekoeld smaakt de vrucht het best.

Gebruikstips Nashipeer

Eet een nashipeer zoals een appel of peer: schillen (als je dat wilt) en in partjes snijden.

Extra tip voor de consument

De peren kunnen handig zijn bij het behandelen van ontsteking van de slijmvliezen, dikkedarmontstekingen, chronische galblaas aandoeningen, artritis en jicht. Ook kunnen de peren helpen bij het verlagen van een hoge bloeddruk, het regelen van het cholesterolgehalte in het bloed en het verhogen van het urine zuurgehalte. De Nashipeer is een uitstekende bron van voedingsvezels en een goede bron van vitamine C.

Rijpheid / Versheid Nashipeer

Rijpe nashiperen zijn net als appels hard en zijn direct eetbaar.

Kalender Nashipeer

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Golden pear

Teeltgebieden Nashipeer

Teeltgebieden nashipeer

Oorspronkelijk komt de peer uit China, maar tegenwoordig wordt de Nashipeer op meerdere plekken in Oost-Azië geteeld.

De Nashipeer kan ook goed in Nederland geteeld worden. Helaas wordt hij nog niet veel geteeld door professionele fruittelers. Wel is hij in de particuliere tuin steeds vaker te vinden. De Nashipeer heeft wel enige warmte nodig om af te rijpen in het Nederlandse klimaat. Inmiddels is deze perensoort ook biologisch geteeld verkrijgbaar in Nederland.

Discovered Nashipeer

Nashipeer valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot ontbijt, voor nashipeer is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

Nashipeer

Nashipeer

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips