Naam | Papaya |
Ras | Golden |
Familie | Caricaceae |
Oorsprong | Zuid-Amerika |
Herkomst | Ecuador, Ghana, Brazilië |
Beschikbaarheid | Jaarrond |
Verpakking | Vraag naar de mogelijkheden |
Merk | Discovered of leveranciersmerk |
Snijd de papaya zoals een meloen; halveer de vrucht in de lengte en verwijder de zwarte pitjes. Snijd de papaya in parten en verwijder de schil van het vruchtvlees. Het vruchtvlees is lekker om zo te eten, maar is ook erg lekker in een fruitsalade.
Extra weetje voor de consument
De papaya bevat een eiwitsplitsend enzym genaamd Papaïne, die het vruchtvlees malser maakt. Papaya wordt dan ook veel gegeten in combinatie met verschillende vleesgerechten. De Papaïne zorgt er ook voor dat de vrucht licht verteerbaar is.
Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Jun | Jul | Aug | Sept | Okt | Nov | Dec | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ghana | ||||||||||||
Ecuador | ||||||||||||
Brazilië |
Papaya valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.
Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?