Passiefruit

Passiefruit

Passiefruit is een zoete exotische vrucht. De vrucht heeft een ronde vorm dat is voorzien van een harde schil, dat na enige tijd begint te verschrompelen. In deze fase is de passievrucht op zijn lekkerst. De inhoud van de passievrucht bestaat uit geel vruchtvlees met zwarte eetbare pitjes.

Passiefruit stijgt in populariteit. Door de vrucht eenvoudig uit te lepelen, heb je een supermakkelijke, gezonde snack. Uit onze consumentenonderzoeken blijkt dat vooral kinderen passievrucht heerlijk vinden! Dat biedt mooie kansen in het exotenschap. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen jou graag met promoties en acties.

Ons passiefruit valt onder ons merk Discovered.

Paspoort Passiefruit

Naam Passiefruit
Familie Passieflora
Soort Edulis en Ester
Oorsprong Zuid-Amerika
Herkomst Zuid-Afrika, Colombia, Vietnam, Zimbabwe, Kenia
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Los en verpakt
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Passiefruit

In de winkel

Passiefruit dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 8 tot 10 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 90% te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om passiefruit op kamertemperatuur te laten rijpen. Daarna kan de vrucht bewaard worden in de koelkast.

Gebruikstips Passiefruit

Passiefruit is gemakkelijk te consumeren door het vruchtvlees uit de schil te lepelen. Het vruchtvlees van de passievrucht wordt ook gebruikt in sappen en desserts.

Extra tip voor de consument

Het is ook lekker om het vruchtvlees door de yoghurt te roeren!

Rijpheid / Versheid Passiefruit

Wanneer de passievrucht een gerimpelde schil heeft, is hij perfect rijp en is hij zoeter van smaak.

Kalender Passiefruit

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Zuid-Afrika
Colombia
Vietnam
Zimbabwe
Kenia

Teeltgebieden Passiefruit

Oorspronkelijk komt de vrucht uit Brazilië, maar wordt vandaag de dag in veel landen geteeld. De vrucht groeit aan een klimplant en wordt rijp geplukt. Doordat we aanvoer krijgen uit verschillende productielanden, bieden wij jaarrond deze heerlijke vrucht aan. Ons passiefruit is afkomstig uit Zuid-Afrika, Colombia, Vietnam, Zimbabwe en Kenia.

Discovered Passiefruit

Passiefruit valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot ontbijt, voor passiefruit is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

passiefruit

Passiefruit

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips