Pink pomelo

Pink pomelo

Pomelo is een grote citrusvrucht en is familie van de grapefruit. De vrucht kan wel 30 centimeter groot zijn. Pomelo wordt ook wel Chinese grapefruit genoemd.

Onze unieke roze pomelo heeft roze vruchtvlees en ziet er aantrekkelijk uit. Pink pomelo heeft een zoete en sappige smaak. Daarnaast hebben wij ook gele en oranje pomelo’s.

Onze pomelo’s vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Pink Pomelo

NaamPomelo
FamilieRutaceae
RassenCitrus Maxima x Citrus xparadisi
OorsprongChina, Thailand en Maleisië
HerkomstChina
Beschikbaarheidvan september t/m februari
VerpakkingVraag naar de mogelijkheden
MerkDiscovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Pink pomelo

In de winkel

Pink pomelo dien je vóór verkoop bij 6-8 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 90% te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om roze pomelo’s buiten de koelkast te bewaren, op een koele plaats. Pomelo’s zijn een aantal weken houdbaar, maar worden wel steeds minder sappig. Een aangesneden pomelo of alleen het vruchtvlees kan in plastic folie nog wel een aantal dagen in de koelkast bewaard worden.

Gebruikstips Pink Pomelo

Pink pomelo wordt vers gegeten. Het vruchtvlees kun je zo eten, maar smaakt ook heerlijk in salades, desserts, smoothies en sappen.

Extra tip voor de consument

Probeer roze pomelo eens bij het ontbijt: lekker met yoghurt of kwark.

Kalender Pink Pomelo

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
China

Teeltgebieden Pink Pomelo

Pomelo’s komen van oorsprong uit Thailand en Maleisië. Ze groeien aan bomen die wel 15 meter hoog kunnen worden. Onze pink pomelo’s komen uit China.

Discovered Pomelo

Pomelo’s vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.

 

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot ontbijt, voor pomelo is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

pomelo

Pink pomelo

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips