Pomelo

Pomelo

Pomelo is een grote citrusvrucht en is familie van de grapefruit. De vrucht kan wel 30 centimeter groot zijn. Pomelo wordt ook wel Chinese grapefruit genoemd.

Deze heerlijke grote citrusvrucht wordt steeds populairder. De consumptie van pomelo binnen Europa is de laatste jaren licht aan het stijgen. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen jou graag met promoties en acties. Onze gele pomelo is de zoetste variant pomelo. Daarnaast hebben wij ook roze en oranje pomelo’s.

Onze pomelo’s vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Pomelo

Naam Pomelo
Familie Rutaceae
Rassen Citrus Maxima x Citrus xparadisi
Oorsprong China, Thailand en Maleisië
Herkomst China, Vietnam, Israël, Zuid-Afrika, Thailand
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Pomelo

In de winkel

Pomelo dien je vóór verkoop bij 6-8 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 90% te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om pomelo’s buiten de koelkast te bewaren, op een koele plaats. Pomelo’s  zijn een aantal weken houdbaar, maar worden wel steeds minder sappig. Een aangesneden pomelo of alleen het vruchtvlees kan in plastic folie nog wel een aantal dagen in de koelkast bewaard worden.

Gebruikstips Pomelo

Pomelo wordt vers gegeten. Het vruchtvlees kun je zo eten, maar smaakt ook heerlijk in salades, desserts, smoothies en sappen.

Extra tip voor de consument

Probeer pomelo eens bij het ontbijt: lekker met yoghurt of kwark.

Kalender Pomelo

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
China
Vietnam
Israël
Zuid-Afrika
Thailand

Teeltgebieden Pomelo

Pomelo’s komen van oorsprong uit Thailand en Maleisië. Ze groeien aan bomen die wel 15 meter hoog kunnen worden. Onze pomelo’s komen uit China, Vietnam, Israël, Zuid Afrika en Thailand.

Discovered Pomelo

Pomelo’s vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot ontbijt, voor pomelo is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

pomelo

Pomelo

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips