Tamarillo is familie van de bekende tomaat en wordt ook wel boomtomaat genoemd. De vrucht is ovaalvormig en geel of rood van kleur. De dunne rode schil is eetbaar, maar wat bitter en wordt meestal niet gegeten. Het vruchtvlees is gelig en smaakt pittig en soms zoet, met een krachtige kruidige smaak. Tamarillo kan worden vergeleken kiwi, tomaat, guave of passievrucht.
Menu
Paspoort Tamarillo
Naam
Tamarillo
Soort
Edulis & Ester
Oorsprong
Colombia
Herkomst
Colombia en Ecuador
Beschikbaarheid
Jaarrond
Verpakking
Los verpakt en flowpack
Merk
leveranciersmerk
Bewaaradvies Tamarillo
In de winkel
Tamarillo’s dient u vóór verkoop op een koele, droge plek bij min 7° C – max 10° C te bewaren.
Thuis
Laat de tamarillo’s rijpen op kamertemperatuur. Als ze rijp zijn, kunnen ze in de koelkast nog enkele dagen worden bewaard.
Gebruikstips Tamarillo
Schil de vrucht als een appel, snijdt hem in stukjes om zo te eten of verder te gebruiken. Of lepel het vruchtvlees uit de gehalveerde vrucht. De zoete en kruidige tamarillo’s zijn perfect te gebruiken in salades of fruitsalades. Ze kunnen ook gebruikt worden in warme gerechten of desserts, zoals ijs.
Rijpheid / Versheid Tamarillo
Tamarillo is rijp als de vrucht zacht aanvoelt.
Kalender Tamarillo
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Colombia
Ecuador
Beschikbaar
Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Tamarillo
Tamarillo komt uit Colombia en groeit aan een snelgroeiende boom die wel 5 meter hoog kan worden.