Vijgen

Vijgen

De vijg is de vrucht van de vijgenboom, die één keer per jaar vruchten geeft. Het is één van de eerste vruchten die door de mens verbouwd werd: er zijn sporen van vijgenplantages van 9000 v Chr. gevonden. Vijgen hebben een dunne, leerachtige schil.

Verse vijgen worden steeds populairder. Je kunt ze met schil en al eten en ze zijn ook prima in zoete en hartige gerechten te gebruiken. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze vijgen vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Vijgen

Naam Vijgen
Familie Moracaea
Oorsprong India, Middellandse Zeegebied
Herkomst Brazilië, Turkije, Israël, Argentinië
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Los en verpakt
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Vijgen

In de winkel

Verse vijgen dien je vóór verkoop te bewaren bij 2 tot 4 graden Celsius bij een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 tot 90%.

Thuis

De consument adviseren we om vijgen in de koelkast te bewaren en zijn enkele dagen houdbaar. Voor vijgen geldt: hoe verser hoe lekkerder.

Gebruikstips Vijgen

Verse vijgen kun je met schil en al eten. Vijgen zijn daarnaast zowel in zoete als in hartige gerechten uitstekend te gebruiken.

Extra tip voor de consument

De zoete vijgen laten zich goed combineren met een tegenhanger met wat pit. Ze smaken heerlijk met rauwe ham en een drupje balsamico, of probeer ze eens met wat geitenkaas of gorgonzola.

Rijpheid / Versheid Vijgen

Verse, rijpe vijgen hebben een erg zoete en aromatische smaak. Een zachte vijg is niet meteen slecht. Als de vijg een beetje meegeeft als je er zachtjes op drukt, is de vijg nog steeds prima te eten.

Kalender Vijgen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Brazilië
Israël
Turkije
Argentinië

Teeltgebieden Vijgen

Teeltgebieden vijgen
De vijg komt van origine uit India en het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig wordt de vijg wereldwijd geteeld. Onze vijgen komen met name uit Brazilië en Turkije, maar ook uit Israël en Argentinië.

Discovered Vijgen

Vijgen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.
Discovered Vijgen

Vijgen

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips