Zoete aardappel

Zoete aardappel, of bataat, is net als de gewone aardappel een knol gevuld met zetmeel. Het is echter geen familie: de aardappel behoort tot de nachtschade, de bataat tot de windefamilie. Zoete aardappels bevatten veel antioxydanten, vitamines A en C en beta-caroteen. Er zitten veel gezonde vezels in de zoete aardappel, die snel voor een […]
Avocado

Avocado is een ronde tot peervormige vrucht met een relatief harde schil. De kleur van de schil varieert van groen tot bijna zwart. Het geelgroene vruchtvlees van de avocado heeft een romige, nootachtige smaak. Dit vruchtvlees is heel vet, het vetgehalte kan oplopen tot dertig procent. Dit zijn echter grotendeels enkelvoudig onverzadigde vetten, vooral oliezuur […]
Groene asperges

Asperges zijn de groene scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Groene asperges krijgen hun frisgroene kleur omdat ze boven de grond groeien en dus het zonlicht hebben gezien. Groene asperges zijn kruidig en aromatisch van smaak. Van alle aspergesoorten bevatten groene asperges over het algemeen de meeste vitamines. Als witte asperges het “witte goud” […]
Flespompoen

De flespompoen is een pompoenvariant met een flesachtige vorm en een zachte smaak. Alle zaden en draden zitten in het bolle gedeelte van de flespompoen en zijn daardoor eenvoudig te verwijderen. Het oranje, stevige vruchtvlees van de flespompoen heeft een lichtzoete en boterachtige smaak. Flespompoen smaakt wat zachter en nootachtiger dan de bekende ronde pompoen. […]