Avocado

Avocado is een ronde tot peervormige vrucht met een relatief harde schil. De kleur van de schil varieert van groen tot bijna zwart. Het geelgroene vruchtvlees van de avocado heeft een romige, nootachtige smaak. Dit vruchtvlees is heel vet, het vetgehalte kan oplopen tot dertig procent. Dit zijn echter grotendeels enkelvoudig onverzadigde vetten, vooral oliezuur (de goede vetten). Avocado is dus heel erg gezond!

De vraag naar avocado’s in Europa stijgt nog steeds. Avocado blijft onverminderd populair door zijn veelzijdigheid, romige smaak en gezonde kenmerken. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Ready to Eat

Van onze avocado’s is ook een eetrijpe variant beschikbaar. Deze avocado’s worden door onze telers speciaal geselecteerd op juiste eigenschappen, dat zorgt dat de avocado goed afrijpt met een lekkere smaak. Lees er hier meer over of vraag ernaar bij uw verkoper!

Onze avocado’s vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Avocado

Naam Avocado
Familie Lauraceae
Oorsprong Mexico, Centraal Amerika
Herkomst Peru, Chili, Zuid Afrika, Colombia, Mexico, Dominicaanse Republiek
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Avocado

In de winkel

Avocado’s dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 – 90% te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om avocado’s op de fruitschaal te bewaren, niet in de zon. Bewaar onrijpe avocado’s niet in de koelkast, dat verstoort de narijping.

Gebruikstips Avocado

Avocado is heerlijk om zo te eten, met een beetje peper en zout. Ook smaakt avocado fantastisch in salades, soepen en sauzen. Of leg plakjes avocado op je belegde sandwich, ook heel erg lekker. Je kunt avocado ook gebruiken als vervanger voor boter op je brood!

Extra tip voor de consument

Je kunt avocado ook gebruiken als vervanger voor boter op je brood!

Rijpheid / Versheid Avocado

Een rijpe avocado voelt bij lichte vingerdruk rond de steelaanzet zacht aan. Wil je (eet)rijpe avocado’s langer bewaren, dan kun je ze eventueel wel in de koelkast leggen, niet langer dan een paar dagen. Ligt de avocado samen met een appel, peer of banaan op de fruitschaal? Dat bevordert de narijping. Wil je de avocado wat langer bewaren of iets later gebruiken, leg de avocado dan apart van ander fruit, bijvoorbeeld in een keukenkastje.

Kalender Avocado

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Peru
Chili
Zuid Afrika
Colombia
Mexico
Dominicaanse Republiek

Teeltgebieden Avocado

De avocado stamt uit Mexico. Onze avocado’s importeren we van over de hele wereld, en dan voornamelijk uit Peru, Chili, Zuid Afrika, Colombia, Mexico en de Dominicaanse Republiek.

Discovered Avocado

Avocado valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot ontbijt, voor avocado is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

avocado

Avocado

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips