Sereh

Citroengras

Citroengras is een grassoort met een frisse, zure smaak en wordt ook wel sereh genoemd.

Paspoort Citroengras

Naam Citroengras of sereh
Familie Poaceae
Oorsprong Zuidoost-Azië
Herkomst Thailand
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk

Bewaaradvies Citroengras

In de winkel

Citroengras dient u vóór verkoop op een koele, droge plek te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om citroengras op een koele, droge plek te bewaren. Bijvoorbeeld in een open zakje in de groentelade van de koelkast. Je kunt het ook voor langere tijd in de vriezer bewaren.

Gebruikstips Citroengras

Citroengras wordt niet rauw gegeten, maar altijd meegekookt of gestoofd. Was de stengels voor gebruik. Het onderste dikke deel van de stengel kun je fijngesneden toevoegen. Bij gebruik van de gehele stengel, deze voor serveren verwijderen. Sereh wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken.

Rijpheid / Versheid Citroengras

Let er bij aankoop op dat de stengels er fris en niet uitgedroogd uitzien.

Kalender Citroengras

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Thailand

Teeltgebieden Citroengras

Citroengras is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië. Onze citroengras komt vooral uit Thailand.

Discovered Citroengras

Citroengras valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot bijgerecht, voor citroengras is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

Header-citroengras

Citroengras

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips