Flespompoen

Flespompoen

De flespompoen is een pompoenvariant met een flesachtige vorm en een zachte smaak. Alle zaden en draden zitten in het bolle gedeelte van de flespompoen en zijn daardoor eenvoudig te verwijderen. Het oranje, stevige vruchtvlees van de flespompoen heeft een lichtzoete en boterachtige smaak. Flespompoen smaakt wat zachter en nootachtiger dan de bekende ronde pompoen. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties. Onze flespompoenen vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Flespompoen

Naam Flespompoen
Familie Cucurbitaceae
Soort Cucurbita moschata
Oorsprong Mexico
Herkomst Portugal, Brazilië, Spanje, Honduras
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Flespompoen

In de winkel

De flespompoen dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 tot 13 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 75% te bewaren.

Thuis

De consumenten adviseren we dat de flespompoen het beste op een koele en droge plek bewaard moet worden. Hij is het lekkerst als de schil diep oranje kleurt.

Gebruikstips Flespompoen

De veelzijdige pompoen kan rauw gegeten of gestoomd worden, maar uit de oven komt de smaak het best tot zijn recht. Een groot voordeel van de flespompoen is dat je hem niet hoeft te schillen. De schil van de flespompoen is namelijk dun en wordt zacht tijdens het bereiden.

Extra tip voor de consument

Met flespompoen kun je een heerlijke stoofpot of soep maken.

Kalender Flespompoen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Portugal
Honduras
Brazilië
Spanje

Teeltgebieden Flespompoen

Van oorsprong komt de flespompoen uit Mexico en Guatemala. Onze flespompoenen komen vooral uit Portugal en Brazilië, maar ook uit Spanje en Honduras.

Discovered Flespompoen

Flespompoen valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.

flespompoen

Flespompoen

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips