Gember

Gember is een wortelknol van de gemberplant en wordt daarom ook wel gemberwortel genoemd. Gember heeft een pittige en kruidige, maar ook frisse en zoete smaak. Gember is goed voor de gezondheid! Gember bevat krachtige anti-oxidanten en wordt ook veel gebruikt als middel tegen misselijkheid. 

Gember als smaakmaker in de keuken wordt steeds populairder. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze gember valt onder ons merk Discovered.

Paspoort Gember

Naam Gember
Familie Zingiberaceae
Soort Edulis & Ester
Oorsprong Azië
Herkomst China, Brazilië, Peru
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Gember

In de winkel

Gember dien je vóór verkoop bij 12-15 graden Celsius te bewaren.

Thuis

Consumenten adviseren we om gember op een koele, droge plek te bewaren. Bijvoorbeeld in een open plastic zakje in de groentelade van de koelkast. Je kunt het ook voor langere tijd in de vriezer bewaren.

Gebruikstips Gember

Gember wordt vooral gebruikt als smaakmaker in gerechten. Schil de gember dun en snijd in plakjes of rasp met een scherpe rasp. Verwerk de gember in je thee, desserts, stoofpotjes, soepen of curry’s.

Verse gember smaakt veel lekkerder in een gerecht dan gemberpoeder. Als je verse gember wilt gebruiken in plaats van gemberpoeder, kun je het volgende aanhouden in recepten: 1 theelepel gemberpoeder = 2 cm verse gemberwortel.

Extra tip voor de consument

Maak ook eens thee met verse gember, heerlijk verfrissend. In Azië wordt deze thee vooral op hete dagen gedronken.

Kalender Gember

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
China
Brazilië
Peru

Teeltgebieden Gember

Van origine is gember afkomstig uit Azië, maar het wordt nu ook in andere subtropische klimaten geteeld. Onze gember komt vooral uit China, Brazilië en Peru.

Discovered Gember

Gember valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot bijgerecht, voor gember is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

gember

Gember

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips