Groene asperges

Groene asperges

Asperges zijn de groene scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Groene asperges krijgen hun frisgroene kleur omdat ze boven de grond groeien en dus het zonlicht hebben gezien. Groene asperges zijn kruidig en aromatisch van smaak. Van alle aspergesoorten bevatten groene asperges over het algemeen de meeste vitamines.

Als witte asperges het “witte goud” worden genoemd, mogen onze groene asperges zeker het “groene goud“ heten. Het gezonde groene goud, want alle aspergesoorten zijn rijk aan vitamines en bevatten weinig calorieën. Naast de groene asperges hebben wij ook de witte variant in ons assortiment.

Groene asperges van Yex zijn een verkoophit. Wij leveren groene asperges van uitstekende kwaliteit en jaarrond. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties. 

Onze groene asperges vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Groene asperges

Naam Groene asperges
Familie Asparagaceae
Oorsprong Egypte
Herkomst Peru, Mexico, Polen, Spanje
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Groene asperges

In de winkel

Groene asperges dien je vóór verkoop op een koele plek – bij 0 tot 2 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 90 tot 95% – te bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om het elastiekje te verwijderen en de asperges vervolgens in een plastic zak in de groentelade van de koelkast te bewaren. Liefst niet te lang, hoe verser, hoe lekkerder!

Gebruikstips Groene asperges

Groene asperges hoef je niet te schillen. Snijd een stukje van de houtige onderkant en leg ze 30 minuten in een bakje met koud water. Kook of wok de asperges, afhankelijk van de dikte, 7-10 minuten.

Extra tip voor de consument

Groene asperges zijn ook heel lekker op de grill of uit de oven.

Rijpheid / Versheid Groene asperges

Als groene asperges er uitgedroogd en rimpelig uitzien, zijn ze niet meer vers.

Kalender Groene asperges

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Peru
Mexico
Polen
Spanje

Teeltgebieden Groene asperges

De asperge komt oorspronkelijk uit Egypte. Onze groene asperges komen uit Mexico, Peru, Polen en Spanje. De asperges worden met de hand geoogst en vervolgens na het snijden onmiddellijk gekoeld om zo snel mogelijk een lage temperatuur te bereiken.

Discovered Groene asperges

Groene asperges vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot bijgerecht, voor groene asperges is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

groeneasperges

Groene asperges

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips