Haricots verts

Haricots verts zijn zeer jong geoogste sperziebonen. De boontjes hebben nauwelijks ontwikkeld zaad en zijn herkenbaar aan de rechte, dunne boon. Haricots verts betekent letterlijk “groene bonen” in het Frans, maar haricots verts hebben een complexere smaak en sierlijker uiterlijk dan een normale sperzieboon. De buitenkant is heerlijk knapperig en van binnen zijn ze verfijnd en zacht van smaak.

Haricots verts worden door hun bijzonder fijne en zachte smaak als een delicatesse gezien. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze haricots verts vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Haricots verts

Naam Haricots verts
Herkomst Kenia, Guatemala, Tanzania
Oorsprong Zuid- en Centraal Amerika
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Haricots verts

In de winkel

Haricots verts moeten vóór verkoop gekoeld bewaard worden.

Thuis

Consumenten adviseren we haricots verts in de koelkast te bewaren, in een open zakje of een dichte zak met gaatjes. Dan zijn ze enkele dagen houdbaar.

Gebruikstips Haricots verts

Was de haricots verts en snijd de uiteinden eraf. Haricots verts kun je koken, roerbakken, of stomen. Houd de bereidingstijd kort, zodat ze fris en knapperig blijven.

Extra tip voor de consument

Haricots verts kunnen, zolang ze jong en zacht zijn, goed worden ingevroren.

Kalender Haricots verts

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Kenia
Guatemala
Tanzania

Teeltgebieden Haricots verts

Teeltgebieden harictos

Haricots verts komen oorspronkelijk uit Zuid- en Centraal-Amerika, waar de bonen al sinds de oudheid geteeld werden. Onze haricots verts komen voornamelijk uit Kenia, Guatemala en Tanzania.

Discovered Haricots verts

Haricots verts vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

haricots

Haricots verts

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips