De Hokkaidopompoen is een kleine, brede en ronde pompoen, fel oranjerood van kleur. Het vruchtvlees van deze pompoen is geeloranje en heeft een nootachtige smaak. Net als bij de flespompoen kan van deze pompoen de schil ook worden gegeten.
Menu
Paspoort Hokkaidopompoen
Naam
Hokkaidopompoen of Japanse pompoen
Familie
Cucurbitaceae
Soort
Cucurbita maxima var. hubbaridianna
Oorsprong
Japan
Herkomst
Nederland
Beschikbaarheid
augustus/september tot en met maart/april
Verpakking
Vraag naar de mogelijkheden
Merk
leveranciersmerk
Bewaaradvies Hokkaidopompoen
In de winkel
Hokkaidopompoen dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 tot 13 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 75% te bewaren.
Thuis
De consument adviseren we om de Hokkaidopompoen buiten de koelkast op een koele, droge plek te bewaren.
Gebruikstips Hokkaidopompoen
Hokkaidopompoen kan met schil en al gegeten worden. Was de pompoen. Snijd de vrucht verticaal doormidden en verwijder de draden en pitjes. Snijd de pompoen in blokjes. Hokkaidopompoen is rauw, gebakken, gestoomd, gestoofd of gekookt te eten. Gekookt kan het ook in de diepvries bewaard worden, na ontdooien is het dan meteen klaar voor gebruik.
Kalender Hokkaidopompoen
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Nederland
Beschikbaar
Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Hokkaidopompoen
Hokkaidopompoen is een kleine variëteit van de reuzenpompoen en komt oorspronkelijk van het Japanse eiland Hokkaido. Onze Hokkaidopompoenen komen vooral uit Nederland.