Muskaatpompoen

De muskaatpompoen is een heerlijke pompoen die in verschillende varianten bestaat. De pompoen is meestal platrond en geribbeld, maar kan variëren in grootte en vorm. De schil is eerst groen en verkleurt naarmate de pompoen rijper wordt naar oranjebruin/beige. Het zachte vruchtvlees bevat veel vezels en is donkergeel tot oranje van kleur.

Paspoort Muskaatpompoen

Naam Muskaatpompoen
Familie Cucurbitaceae
Soort Cucurbita moschata
Oorsprong Mexico
Herkomst Frankrijk, Honduras, Portugal
Beschikbaarheid augustus/september tot en met maart/Jaarrond
Gewicht per pompoen ca. 8-10 kg
Gewicht volle bin ca. 1200 to 1600 kg
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk

Bewaaradvies Muskaatpompoen

In de winkel

Muskaatpompoen dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 tot 13 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 75% te bewaren. Niet met appels samen bewaren.

Thuis

De consument adviseren we om de Muskaatpompoen buiten de koelkast op een koele, droge plek te bewaren.

Gebruikstips Muskaatpompoen

Snijd de vrucht verticaal doormidden en verwijder de draden en pitjes. Lepel het vruchtvlees eruit. De schil en pitjes zijn niet eetbaar. De muskaatpompoen is zowel in zoete als zoute gerechten te gebruiken. Muskaatpompoen is rauw, gebakken, gestoomd, gestoofd of gekookt te eten. Het vruchtvlees is erg lekker in soepen en curry’s. Ook wordt pompoen veel gebruikt in taarten en stoofschotels

Kalender Muskaatpompoen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Frankrijk
Honduras
Portugal

Teeltgebieden Muskaatpompoen

De muskaatpompoen komt oorspronkelijk uit Mexico. Onze muskaatpompoenen komen vooral uit Frankrijk, maar ook uit Portugal en Honduras zijn ze verkrijgbaar.