Okra

Okra

Okra is een vruchtgroente met een vijfhoekige langwerpige vorm en wordt daarom ook wel ‘ladyfinger’ genoemd. Okra heeft een pittige, bitterzoete smaak, die lijkt op de smaak van sperziebonen.

Paspoort Okra

Naam Okra
Familie Malvacaea
Oorsprong West-Afrika
Herkomst Thailand
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk

Bewaaradvies Okra

In de winkel

Bewaar de okra vóór verkoop bij voorkeur gekoeld.

Thuis

De consument adviseren om okra op een koele plek te bewaren. In de koelkast mag wel, maar dan verliest okra sneller zijn smaak. Je kunt okra het beste in een papieren zak bewaren.

Gebruikstips Okra

Was de okra en verwijder de steeltjes. Okra kun je gebruiken in roerbakgerechten, stoofschotels, sauzen en soepen. Het vocht van de okra wordt veel gebruikt als bindmiddel bij bijvoorbeeld soepen en stoofschotels. Als je dat wilt, snijdt dan de okra in stukjes voor je het aan de soep of stoofpot toevoegt.

Rijpheid / Versheid Okra

Let er bij aankoop op dat de okra’s er stevig en fris uitzien zonder bruine plekken. Als de okra niet goed meer is wordt het slap, verspreidt een zure geur of gaat schimmelen.

Kalender Okra

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Thailand

Teeltgebieden Okra

Okra heeft een West-Afrikaanse oorsprong. Onze okra komt vooral uit Thailand.