Okra is een vruchtgroente met een vijfhoekige langwerpige vorm en wordt daarom ook wel ‘ladyfinger’ genoemd. Okra heeft een pittige, bitterzoete smaak, die lijkt op de smaak van sperziebonen.
Menu
Paspoort Okra
Naam
Okra
Familie
Malvacaea
Oorsprong
West-Afrika
Herkomst
Thailand
Beschikbaarheid
Jaarrond
Verpakking
Vraag naar de mogelijkheden
Merk
leveranciersmerk
Bewaaradvies Okra
In de winkel
Bewaar de okra vóór verkoop bij voorkeur gekoeld.
Thuis
De consument adviseren om okra op een koele plek te bewaren. In de koelkast mag wel, maar dan verliest okra sneller zijn smaak. Je kunt okra het beste in een papieren zak bewaren.
Gebruikstips Okra
Was de okra en verwijder de steeltjes. Okra kun je gebruiken in roerbakgerechten, stoofschotels, sauzen en soepen. Het vocht van de okra wordt veel gebruikt als bindmiddel bij bijvoorbeeld soepen en stoofschotels. Als je dat wilt, snijdt dan de okra in stukjes voor je het aan de soep of stoofpot toevoegt.
Rijpheid / Versheid Okra
Let er bij aankoop op dat de okra’s er stevig en fris uitzien zonder bruine plekken. Als de okra niet goed meer is wordt het slap, verspreidt een zure geur of gaat schimmelen.
Kalender Okra
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Thailand
Beschikbaar
Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Okra
Okra heeft een West-Afrikaanse oorsprong. Onze okra komt vooral uit Thailand.