Peulen

Peulen zijn de jonge, heldergroene peulvruchten van de doperwtplant. Ze worden zeer vroeg geoogst, waardoor ze plat zijn en de erwtjes nog niet ontwikkeld en dus klein zijn. Je kunt de hele peul eten.

Peulen en sugarsnaps worden nog wel eens verward. Het verschil tussen peulen en sugarsnaps kun je vooral zien aan de vorm: peulen zijn plat en sugarsnaps zijn bol. Ook de smaak is anders, sugarsnaps zijn zoeter en peulen zijn zacht en verfijnd van smaak.

Peulen hebben een zachte, zoete smaak met een frisse en knapperige structuur. Blancheer of kook peulen altijd voor gebruik! Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze peulen vallen onder ons merk Discovered.

Paspoort Peulen

Naam Peulen of peultjes
Familie Fabaceae
Oorsprong Onbekend
Herkomst Kenia, Zimbabwe, Guatemala, Ethiopië
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Peulen

In de winkel

Peulen moeten vóór verkoop gekoeld bewaard worden.

Thuis

Consumenten adviseren we peulen in de koelkast te bewaren, in een open zakje of een dichte zak met gaatjes. Dan zijn ze enkele dagen houdbaar.

Gebruikstips Peulen

Was de peulen voor gebruik en snijd een puntje van de uiteinden. Sommige peulen hebben draden langs de randen, die kun je eraf trekken als je de puntjes eraf snijdt. Peulen kun je koken, maar ook wokken of roerbakken, stomen, stoven, of blancheren om ze in salades te verwerken.

Let op: peulen kun je niet rauw eten, dan bevatten ze giftige stoffen. Houd de bereidingstijd wel kort, want licht knapperig zijn ze het lekkerst.

Extra tip voor de consument

Blancheer of kook peulen altijd voor gebruik!

Kalender Peulen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Kenia
Zimbabwe
Guatemala
Ethiopië

Teeltgebieden Peulen

We kennen de oorsprong van peulen niet. Peulen zijn familie van de erwt en op basis van archeologische vondsten denkt men dat erwten al 8000 v. Chr. werden verbouwd in het Midden-Oosten. Onze peulen komen vooral uit Kenia, Zimbabwe, Guatemala en Ethiopië.

Discovered Peulen

Peulen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

peulen

Peulen

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips