Peulen zijn de jonge, heldergroene peulvruchten van de doperwtplant. Ze worden zeer vroeg geoogst, waardoor ze plat zijn en de erwtjes nog niet ontwikkeld en dus klein zijn. Je kunt de hele peul eten.
Peulen en sugarsnaps worden nog wel eens verward. Het verschil tussen peulen en sugarsnaps kun je vooral zien aan de vorm: peulen zijn plat en sugarsnaps zijn bol. Ook de smaak is anders, sugarsnaps zijn zoeter en peulen zijn zacht en verfijnd van smaak.
Peulen hebben een zachte, zoete smaak met een frisse en knapperige structuur. Blancheer of kook peulen altijd voor gebruik! Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.
Onze peulen vallen onder ons merk Discovered.
Naam | Peulen of peultjes |
Familie | Fabaceae |
Oorsprong | Onbekend |
Herkomst | Kenia, Zimbabwe, Guatemala, Ethiopië |
Beschikbaarheid | Jaarrond |
Verpakking | Vraag naar de mogelijkheden |
Merk | Discovered of leveranciersmerk |
Was de peulen voor gebruik en snijd een puntje van de uiteinden. Sommige peulen hebben draden langs de randen, die kun je eraf trekken als je de puntjes eraf snijdt. Peulen kun je koken, maar ook wokken of roerbakken, stomen, stoven, of blancheren om ze in salades te verwerken.
Let op: peulen kun je niet rauw eten, dan bevatten ze giftige stoffen. Houd de bereidingstijd wel kort, want licht knapperig zijn ze het lekkerst.
Blancheer of kook peulen altijd voor gebruik!
Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Jun | Jul | Aug | Sept | Okt | Nov | Dec | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kenia | ||||||||||||
Zimbabwe | ||||||||||||
Guatemala | ||||||||||||
Ethiopië |
Peulen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.
Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?