Zoete aardappel

Zoete aardappel

Zoete aardappel, of bataat, is net als de gewone aardappel een knol gevuld met zetmeel. Het is echter geen familie: de aardappel behoort tot de nachtschade, de bataat tot de windefamilie.

Zoete aardappels bevatten veel antioxydanten, vitamines A en C en beta-caroteen. Er zitten veel gezonde vezels in de zoete aardappel, die snel voor een vol gevoel zorgen. Daarnaast bevatten zoete aardappels complexe koolhydraten. Deze koolhydraten zijn belangrijk voor het lichaam en zorgen ervoor dat je langere tijd geen hongergevoel krijgt. Goed voor de slanke lijn!

Zoete aardappel blijft een hit, de vraag blijft nog steeds stijgen. Onze zoete aardappels zijn van de beste kwaliteit en natuurlijk het allerlekkerst. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties. Naast de bekende oranje zoete aardappel, hebben wij ook de paarse en witte variant van deze heerlijke zoete aardappel in ons assortiment.

Onze zoete aardappel valt onder ons merk Discovered.

Paspoort Zoete aardappel

Naam Zoete aardappel of bataat
Familie Convolvulaceae
Rassen Covington, Beauregard, Bushbuck, Purple Mosh
Oorsprong Mexico
Herkomst Verenigde Staten, Honduras, Senegal, Spanje, China, Egypte
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Zoete aardappel

In de winkel

Van april t/m oktober moeten de zoete aardappels vóór verkoop gekoeld worden bewaard, met een temperatuur van 13°C met een relatieve luchtvochtigheid tussen 80-90%. Tussen november en maart hoeven de zoete aardappels niet gekoeld bewaard te worden.

Thuis

De consument adviseren we zoete aardappels te bewaren op een koele droge plaats, nooit in de koelkast.

Gebruikstips Zoete aardappel

De zoete aardappel is ongekend veelzijdig. Je kunt zoete aardappels bakken, koken, poffen, grillen, frituren, etc. Je kunt zoete aardappel zelfs rauw eten! Schil de zoete aardappel en/of snijd in blokjes of schijfjes. Heerlijk met smakelijke dipsausjes naar keuze. Of snijd de ongeschilde bataten in blokjes en bak ze met olie in de wok.

Extra tip voor de consument

Zoete aardappels doen het ook erg goed op de barbecue! Wikkel de zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en leg op de barbecue. Prik in de aardappel om te zien of hij zacht en gaar is. Lekker met crème fraîche of kruidendip.

Rijpheid / Versheid Zoete aardappel

Als de schil helemaal verkleurd is of als er veel uitlopers zijn, is de zoete aardappel niet meer vers.

Kalender Zoete aardappel

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Verenigde Staten
Honduras
Senegal
Spanje
China
Egypte

Teeltgebieden Zoete aardappel

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico. Vandaag de dag worden bataten overal ter wereld geteeld. Onze zoete aardappels komen uit vooral uit de Verenigde Staten, maar ook uit Honduras, Senegal, Spanje, China en Egypte.

Discovered Zoete aardappel

Zoete aardappel valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. 

Ons Discovered receptenplatform staat vol met handige productinformatie, snijtechnieken en meer dan 200 exotische recepten. Van hoofdgerecht tot bijgerecht, voor zoete aardappel is er veel inspiratie te vinden voor de consument.

zoeteaardappel-3kl

Zoete aardappel

Informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips