Barhi dadel blog

“Een gezonde en lekkere energiekick voor tijdens het sporten of op je werk!”

Edwin van Leeuwen, commercieel directeur

The word is out: Yex gaat Barhi dadels verkopen! Een spannende en uitdagende stap, want deze dadel kennen de meesten (nog) niet in Europa. Dus waarom gaan we dit avontuur aan? En wat zijn de voordelen van deze dadels? Onze commerciële directeur Edwin vertelt het je!

Het begin

Een paar weken geleden kwam onze teler Athos met het idee om naast granaatappels, avocado’s, vijgen en golden berries ook hun Barhi Dadels aan ons assortiment toe te voegen. “We zijn continu op zoek naar nieuwe verse groente en fruit om de Europese consument te verrassen. Tijdens een van onze ontdekkingsreizen in Peru kwamen we erachter dat de Barhi dadels fantastisch zijn! Ze hebben een lekkere crunch, zijn zoet van smaak en je krijgt er een energiekick van! De Barhi dadel is trouwens ook een heerlijk ingrediënt in recepten! Laatst kregen we op kantoor een quiche met de dadel als hoofdingrediënt. Daar was iedereen super enthousiast over! Al met al was de keuze dus snel gemaakt, dit moét in ons assortiment komen!” vertelt Edwin enthousiast.

Een bijzonder product

In recordtijd werd het plan in werking gezet en al snel konden de eerste dozen worden opgehaald uit onze loods. Bij binnenkomst in het kantoor wilde de meesten het nieuwe product direct komen proeven. En gelukkig, de reacties waren positief! “Het was zo’n opluchting toen ik hoorde dat iedereen de dadels lekker vond! Daarbij zijn ze ook nog eens supergezond, een win-winsituatie dus!”

Verrassende energiekick

De Barhi dadel is de ideale snack wanneer je net even dat extra beetje energie nodig hebt. Bijvoorbeeld tijdens het sporten, op je werk of gewoon thuis. “Vaak halen mensen een boost uit een banaan, maar de dadel biedt een goede vervanger. Het is een stuk kleiner en je kunt het makkelijk meenemen. Daarbij hoef je alleen de pit weg te gooien in plaats van de hele bananenschil. Klinkt stom, maar er is weleens een bananenschil iets te lang in m’n tas blijven zitten, met alle gevolgen van dien…”

 

Communicatie = key!

De Barhi dadels groeien in grote trossen aan palmbomen in Peru. Tussen Peru en ons kantoor in Poeldijk zitten heel wat kilometers. Een goede communicatie is dan ook heel belangrijk!

“Bij Yex vinden we persoonlijk contact ontzettend waardevol! Om hiervoor te zorgen, proberen we veel telefonisch te bespreken. De communicatie gaat vooral via Whatsapp, de mail, Teams en we bellen regelmatig met onze leverancier. Zo nu en dan brengen we een bezoek. Tijdens zo’n reis gaan onze ontdekkers naar een bepaalde bestemming. Op verschillende dagen bezoeken zij de leverancier en gaan zij met elkaar langs de pakhuizen en velden. Natuurlijk is er tijdens deze reis ook ruimte voor een hoop plezier, want dat is voor ons ontzettend belangrijk! ’s’-Avonds wordt er gezellig met elkaar gegeten en onder het genot van lekker eten en een glaasje wijn of koud biertje, wordt er gezellig met elkaar gekletst.”

 

Met oog op de toekomst

Bij Yex houden we ervan om te dromen. “De Bahri dadel komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en in Europa kennen we het product amper. Hoe gaaf zou het zijn als iedere Europeaan dit stukje fruit als snack gebruikt wanneer zij een energiekick nodig hebben!? Ik sport zelf veel en ik zou het echt fantastisch vinden als ik bij andere sporters de Barhi dadel naast hun bidon zie liggen”

Geïnteresseerd geworden in de mogelijkheden rondom Barhi dadels? Neem dan contact op per e-mail via e.vanleeuwen@farmhouse-international.com

In deze categorie