Hooronze verhalen


Bij de boer: Zoete aardappels groeien letterlijk en figuurlijk hard
/ Categorieen: Onze reizen

Bij de boer: Zoete aardappels groeien letterlijk en figuurlijk hard

Edwin van Leeuwen (commercieel manager) en Glenn van der Meer (Supply Chain Planner) zijn afgereisd naar USA om met onze boeren het afgelopen seizoen te evalueren en het aankomend seizoen te bespreken. Tegelijkertijd konden zij ervaren hoe het proces loopt bij onze boeren.

Schoon en georganiseerd

We zijn vijf dagen op pad geweest in North Carolina om veel van onze boeren te bezoeken. We bespraken het afgelopen seizoen om te kijken wat er nog verbeterd kan worden voor het aankomende seizoen. We hebben overal rondgekeken. We zijn in de loodsen gaan kijken bij het verpakken en verwerken van de zoete aardappels. Wat opviel bij al onze boeren is de moderne pakstations, bij veel boeren is het zo schoon dat je er zowat van de grond kunt eten.


USA pack stations

Rondje langs de velden

Bij al onze boeren hebben we ook de aardappelvelden bezocht om de kwaliteit en de grootte van de zoete aardappels te bekijken. Het zag er allemaal veelbelovend uit voor komend seizoen. Bij één van onze boeren hebben we zelfs nog meegeholpen met het oogsten.


USA velden

Zoete aardappel in de schappen

We hebben ook nog supermarkten bezocht. Wat ons daar opviel is dat zij zoete aardappel op vier verschillende vers manieren aanbieden. Los, een magnetron-stoomzak, los voor de magnetron en netten.


USA supermarkt

Geen oogst door orkaan Dorian

Op onze één na laatste dag zou orkaan Dorian North Carolina bereiken. Bijna niemand van de telers zou die dagen oogsten en de meesten waren ook gestopt met verpakken. We zijn deze dag toch naar een aantal telers geweest, zodat we alsnog pakhuizen en velden konden zien. Ondertussen was het al wat meer gaan stormen. Het regende en waaide hard, maar niet zo extreem als waar de telers ons bang voor hadden gemaakt.Conclusie: vruchtbare reis

Het was een hele mooie reis en vruchtbare afspraken gemaakt. Het wordt een goed seizoen met zicht op de kwaliteit van de zoete aardappels. De 10-15 cm aan regen die is gevallen door orkaan Dorian heeft de aardappelvelden goed gedaan. De regen zorgt voor een goede groei van de zoete aardappels!


USA
Vorige Reis: naar Colombia
Volgende Ontmoet ons op de Fruit Attraction
Print
2817