en-USnl-NLde-DEes-ES

Voedselveiligheid bovenaan

Gerard van den Berg, QA ManagerVoedselveiligheid staat bovenaan! We hebben alles in huis om aan alle klantspecifieke wensen te voldoen. De leveranciers komen tegemoet aan de helder gemaakte afspraken, en zullen het ultieme bewijs zijn van het welslagen van de gestelde doelen.

Gerard van den Berg, QA Manager Best Fresh Group

Kwaliteit

Kwaliteit Yex

Om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten heeft kwaliteit bij Yex de hoogste prioriteit.

Hierbij kan in de eerste plaats gedacht worden aan basiseigenschappen van een product zoals bijvoorbeeld consumptiegeschiktheid, prima smaak en uiterlijk. Extra producteigenschappen die onze klanten wensen zijn bijvoorbeeld authenticiteit of duurzaamheid en eerlijkheid van produceren.

We hebben een speciale kwaliteitsafdeling welke is opgesplitst in twee teams: Quality Assurance en Quality Control. 

Beide teams zetten zich dagelijks in om deze productspecificaties van afzonderlijke klanten te garanderen en verder te verfijnen. Door deze professionele werkwijze garanderen wij dat al onze produkten voldoen aan de wettelijke EU voedselveiligheidsvoorschriften.

Quality Assurance

Quality Assurance heeft contact met de telers over de wensen die Yex heeft over de manier waarop producten worden geteeld. Al deze producenten voldoen aan de door de Global Food Safety Initiative vastgestelde richtlijnen met betrekking tot de toepassing van productiemethoden en technieken, het gebruik van bodem en natuurlijke hulpbronnen. In deze richtlijnen zijn ook de arbeidsvoorwaarden beschreven waaronder producten worden geproduceerd en verpakt.

Quality Control

Quality Control zorgt er samen met de producenten voor dat de producten op het juiste tijdstip worden geoogst, verpakt en verzonden naar Yex en haar klanten. De producten dienen te voldoen aan specificaties die gelden voor uiterlijk, rijpheid, vorm, grootte, gewicht en verpakking. Dit wordt vooraf aan ieder seizoen met de klanten en producenten besproken en vastgelegd om daarmee uiteindelijk de consument ten volle tevreden te stellen en te laten genieten.