Voelje thuis bij Yex


Het doel van Yex is exotische groenten en fruit bij de consument in Europa thuis brengen en hen ervan laten genieten op een manier die de producten recht doet. De producten worden gezocht en gekocht over de hele wereld bij geselecteerde boeren. De medewerkers van Yex helpen hun klanten met het in de markt zetten van deze specialiteiten. Bijvoorbeeld door verrassende marketingacties te bedenken om bepaalde producten onder de aandacht te brengen en bekend te maken bij de consument.


Ons merk Discovered staat garant voor optimaal exotisch genieten en laat consumenten ervaren dat gezond en lekker eten uitstekend samengaan. Veel van onze producten vallen onder het merk Discovered: op de verpakking is – naast gegevens over de herkomst en smaak – te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.


Voor het komende schooljaar hebben wij een commerciële stageplek beschikbaar voor een student die een marktonderzoek gaat uitvoeren:


Zijn er voor Yex interessante afzetmarkten in de industrie?Als bedrijf hebben wij al meerdere stagiaires begeleid die hun afstudeer/stage opdracht succesvol bij ons hebben afgerond. Tijdens de opdracht word je begeleid door de Commercieel Manager.


De opdracht:

Op dit moment worden alle producten van Yex verkocht aan retail (supermarktketens), foodservice (horeca toeleveranciers) of groothandelaren. Producten worden niet bewerkt maar komen in z’n geheel in de schappen te liggen.

Nu is de behoefte binnen Yex aanwezig om te laten onderzoeken of onze producten ook een interessante afzet kunnen hebben naar de industrie. Voorbeelden hiervan zijn: gesneden product, bevroren product, babyvoeding, sappen, dierenvoeding, etc.


Voorbeeldvragen die in het onderzoek naar voren kunnen komen zijn:

 • Aan welke producten is behoefte in die industrieën?
 • Welke producten / klasse / kwaliteit is daarvoor geschikt?
 • Hoe liggen de prijzen?
 • Wat zijn de verwachte volumes?
 • Welke eisen zijn er ten aanzien van kwaliteit / voedselveiligheid / etc.
 • Wat is de impact op onze bestaande processen?
 • Etc.

Voor deze opdracht zoeken wij een student met de volgende achtergrond:
 • Studerend aan een HBO opleiding in relevante richting (commerciële economie, international business, agribusiness)
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • Goede communicatieve vaardigheden, in woord en schrift
 • Zelfstandig

Wat wordt geboden:

Yex bestaat sinds begin 2013 en is een snelgroeiende club binnen de Best Fresh Group. Het complete team bestaat uit 27 personen en is een mix van jonge en meer ervaren mensen. Zij hebben duidelijk 1 ding gemeen met elkaar… passie voor exoten! De sfeer is informeel en open, inbreng en initiatieven worden zeer gewaardeerd.

Yex is onderdeel van de Best Fresh Group en is een echt Westlands bedrijf. Er heerst een sfeer van gedrevenheid, hard en vooral slim werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groenten en fruit.


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we je sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op suzanna.strampraat@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanna Strampraat op het telefoonnummer 0174-530806.Meer informatie over ons merk is te vinden op: www.discovered.nl