Voelje thuis bij Yex


Het doel van Yex is exotische groenten en fruit bij de consument in Europa thuisbrengen en hen ervan laten genieten op een manier die de producten recht doet. De producten worden gezocht en gekocht over de hele wereld bij geselecteerde boeren. De medewerkers van Yex helpen hun klanten met het in de markt zetten van deze specialiteiten. Bijvoorbeeld door verrassende marketingacties te bedenken om bepaalde producten onder de aandacht te brengen en bekend te maken bij de consument.


Ons merk Discovered staat garant voor optimaal exotisch genieten en laat consumenten ervaren dat gezond en lekker eten uitstekend samengaan. Alleen onze beste producten vallen onder het merk Discovered. Met het merk Discovered laten we zien waar het product vandaan komt en wat je er allemaal mee kunt. Momenteel zijn we ook official foodpartner van Dafnelikes, de foodblog van topatlete Dafne Schippers.


Op onze financiële afdeling hebben wij plek voor een student die praktijkervaring op moet doen voor zijn/haar MBO4 of HBO-opleiding:


Meewerkstage Finance (32-40 uur)Als bedrijf hebben wij al meerdere stagiaires begeleid in zowel meewerk- als afstudeerstages.


Tijdens deze stage ondersteun je de finance afdeling door diverse financieel, administratieve taken uit te voeren. Op deze manier kun je een brede ervaring opdoen waardoor je leert hoe het is om te werken op een financiële afdeling van een internationale handelsonderneming.


De werkzaamheden:
 • Controleren en boeken van inkoopfacturen
 • Uitzoeken van verschillen
 • Uitvoeren van resultaatcontroles
 • Voorbereiden van diverse aangiftes
 • Ordenen van bescheiden
 • Voorbereidende werkzaamheden voor de rapportages
 • Allerhande administratieve werkzaamheden

Tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden word je begeleid door een van de ervaren collega’s van de Finance afdeling.


Gevraagd profiel van de student:
 • Studerend aan een MBO4 of HBO-opleiding in de richting Economie, Controlling, Bedrijfsadministratie, Finance of soortgelijk
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift
 • Bedreven in Excel
 • Analytisch
 • Zelfstandig

Wat wordt geboden:

Yex bestaat sinds begin 2013 en is een snelgroeiende club binnen de Best Fresh Group. Het complete team bestaat uit 27 personen en is een mix van jonge en meer ervaren mensen. Zij hebben duidelijk 1 ding gemeen met elkaar… passie voor exoten! De sfeer is informeel en open, inbreng en initiatieven worden zeer gewaardeerd.

Yex is onderdeel van de Best Fresh Group en is een echt Westlands bedrijf. Er heerst een sfeer van gedrevenheid, hard en vooral slim werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groenten en fruit.

Je ontvangt voor je stage een vergoeding die afhankelijk is van het aantal dagen in de week dat je werkzaam bent. Wij vinden het prettig als je minimaal drie dagen in de week aanwezig bent, zodat je echt onderdeel kunt worden van het team.


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we je sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op suzanna.strampraat@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Suzanna Strampraat op het telefoonnummer 0174-530806.Meer informatie over ons merk is te vinden op: www.discovered.nl