Voelje thuis bij Yex


Het doel van Yex is exotische groenten en fruit bij de consument in Europa thuisbrengen en hen ervan laten genieten op een manier die de producten recht doet. De producten worden gezocht en gekocht over de hele wereld bij geselecteerde boeren. De medewerkers van Yex helpen hun klanten met het in de markt zetten van deze specialiteiten. Bijvoorbeeld door verrassende marketingacties te bedenken om bepaalde producten onder de aandacht te brengen en bekend te maken bij de consument.


Ons merk Discovered staat garant voor optimaal exotisch genieten en laat consumenten ervaren dat gezond en lekker eten uitstekend samengaan. Alleen onze beste producten vallen onder het merk Discovered. Met het merk Discovered laten we zien waar het product vandaan komt en wat je er allemaal mee kunt. Momenteel zijn we ook official foodpartner van Dafnelikes, de foodblog van topatlete Dafne Schippers.


Om een continue kwaliteit te garanderen van onze producten is een zorgvuldige kwaliteitscontrole van groot belang. Ter uitbreiding van ons Quality Control team zijn wij op dit moment op zoek naar een:


Junior Keurmeester exoten

Standplaats Poeldijk

Heb jij een passie voor bijzondere, exotische groenten en fruitproducten?
Ben jij leergierig en wil jij investeren in een uitdagende baan met goede toekomstperspectieven?


Een deel van je werkzaamheden bestaat uit het keuren van ons exotisch groente en fruit assortiment. Tezamen met je QC-collega’s ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van zowel de inkomende als uitgaande producten, alsmede het monitoren van de voorraadkwaliteit.

Daarnaast is het rijpen van avocado’s en mango’s tot ‘ready-to-eat’ fruit een belangrijk onderdeel van deze rol. Dit is heel specifiek werk waarbij je intensief de producten monitort om te zorgen dat ze in de juiste conditie de rijpingscellen verlaten. Onder de vleugels van onze ervaren Rijpmeester ga je de fijne kneepjes van dit vak leren!

Je helpt mee om te zorgen voor een optimale planning, waarvoor je afstemming hebt met de collega’s van operations, inkoop en verkoop. Op basis daarvan stel je de cellen in en bewaak je de ontwikkeling van de producten nauwgezet. Tevens denk je mee over mogelijke verbeteringen in het proces, zodat we met z’n allen zorgen voor het beste product dat helemaal voldoet aan de wensen van de klant.


Wat ga je doen:
  • Kwaliteitscontrole op totale exotische AGF-assortiment
  • Naleven en controleren van de regels ten aanzien van voedselveiligheid en productkwaliteit
  • Opstellen van kwaliteitsrapporten
  • Verzamelen, analyseren en verwerken van data aangaande het rijpingsproces
  • Instellen van de rijpingscellen en continu monitoren van het proces
  • Afstemmen met Hoofd QC, Operations en commercie aangaande planning en kwaliteit

Wie zoeken wij:

Voor deze functie zijn diploma’s van ondergeschikt belang, maar een enorme drive en passie om mooie producten te maken zijn des te belangrijker! We zoeken echt iemand met een groot verantwoordelijkheidsbesef op wie we kunnen bouwen en mét wie we kunnen bouwen. Want dat is wat Yex doet, bouwen aan een mooi merk met de beste en lekkerste producten!

Verder zijn goede communicatieve vaardigheden geen overbodige luxe, want je hebt veel afstemming met diverse partijen. Besluitvaardigheid wordt ook van je verwacht, net als de capaciteit om netjes, gestructureerd en georganiseerd te werken, ook in stressvolle omstandigheden.


Het zal je niet verbazen dat je veel moet leren om het vak van Keurmeester onder de knie te krijgen, dus leergierigheid en de wil om te investeren in je eigen toekomst horen erbij. Maar daar krijg je dan ook een zeer uitdagende en leuke baan voor terug, waarin je een belangrijke rol vervult binnen het bedrijf.


Wat wordt geboden:

Yex bestaat sinds begin 2013 en is een snelgroeiende club binnen de Best Fresh Group. Het complete team bestaat uit 28 personen en is een mix van jonge en meer ervaren mensen. Zij hebben duidelijk 1 ding met elkaar gemeen: passie voor exoten!

YYex is onderdeel van de Best Fresh Group en is een echt Westlands bedrijf. De sfeer is informeel en open, inbreng en initiatieven worden zeer gewaardeerd. Er heerst een sfeer van gedrevenheid en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groenten en fruit.

Om jezelf te ontwikkelen tot een professioneel Keurmeester, zal er geïnvesteerd worden in de nodige cursussen en begeleiding. Tevens wordt uiteraard een passend salaris geboden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, die meegroeien met jouw ontwikkeling. Je begint met een contract voor bepaalde tijd, maar we zetten dit heel graag om in een vaste aanstelling, wanneer jij de gepassioneerde Keurmeester bent die we zoeken!


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we je sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op solliciteren@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Annamarie Leerink of Suzanna Strampraat op het telefoonnummer 0174-530806.Meer informatie over ons merk is te vinden op: www.discovered.nl