Voelje thuis bij Yex


Het doel van Yex is exotische groenten en fruit bij de consument in Europa thuis brengen en hen ervan laten genieten op een manier die de producten recht doet. De producten worden gezocht en gekocht over de hele wereld bij geselecteerde boeren. De medewerkers van Yex helpen hun klanten met het in de markt zetten van deze specialiteiten. Bijvoorbeeld door verrassende marketingacties te bedenken om bepaalde producten onder de aandacht te brengen en bekend te maken bij de consument.


De producten van Yex komen uit de verste hoeken van de wereld. We kopen bij boeren uit zo’n 50 landen en vervolgens worden de producten weer verkocht naar ongeveer 24 landen binnen Europa. Een behoorlijk complexe en dynamische logistieke keten! De producten worden vervoerd via de weg, de zee en middels luchtvracht en daarin is het iedere keer weer een uitdaging om de kwaliteit van de producten te waarborgen.


Daarom zijn we ter uitbreiding van ons team op zoek naar een:


Kwaliteitscoördinator

Standplaats Poeldijk

In deze functie is het jouw missie om de productkwaliteit op het gewenste niveau te krijgen en te houden, in nauwe samenwerking met onze QC-afdeling (keurmeesters), de inkopers en onze leveranciers. Van teler tot schap ben je aan het werk in de keten om mogelijke kwaliteitsproblemen te signaleren, op te lossen en te voorkomen. Succesvol zijn in deze functie betekent dat onze mooie producten niet alleen in goede conditie het veld verlaten, maar ook ons warehouse bereiken en uiteindelijk bij de consument terecht komen.


Welke werkzaamheden ga je uitvoeren:
 • Kwaliteit gerelateerde data-analyses uitvoeren en daaruit voortvloeiende verbeterplannen initiëren en coördineren
 • Afhandelen van klachten en claims
 • Root cause analyses uitvoeren
 • Signaleren van product-, teelt-, transport- en/of opslagproblemen en verbeteringen aandragen en doorvoeren
 • Product- en leveranciersbeoordelingen uitvoeren en opvolgen in samenwerking met supply chain, de centrale QESH-afdeling en de productmanagers
 • Begeleiden van telers op het gebied van initiatieven die bijdragen aan een hogere productkwaliteit op de lange termijn
 • Bevorderen van het kwaliteitsbesef binnen en buiten de organisatie

Wie ben je en wat kun je:

Het mag logisch zijn dat jij kwaliteit ademt en je ziet het echt als jouw missie om andere partijen hierin mee te nemen en te streven naar het hoogst haalbare. Met enthousiasme en overtuigingskracht weet jij dat voor elkaar te krijgen en zowel collega’s, klanten als leveranciers ervaren dat ze aan jou een betrouwbare en kundige partij hebben. Je bent analytisch en onderzoekend en niet bang om in details te duiken en het naadje van de kous boven te halen. Aan de andere kant kun je ook weer uitzoomen waarbij je procesmatig denkt en schakelt. Last but not least… om goed in ons team te passen ben je super gedreven, sta je stevig in je schoenen en heb je passie voor exoten!

Verder heb jij:
 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in relevante richting (levensmiddelentechnologie, biologie, agronomie, landbouwkunde)
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie/omgeving
 • Een zeer goede taalvaardigheid in het Nederlands en Engels (in woord en schrift), kennis van Spaans/Frans/Duits is een pre
 • Rijbewijs B

Wat wordt geboden:

Yex bestaat sinds begin 2013 en is een jonge, maar snel groeiende club binnen de Best Fresh Group. Het complete team bestaat uit 30 personen en is een mix van jonge en meer ervaren mensen. Zij hebben duidelijk 1 ding gemeen met elkaar… passie voor exoten! De sfeer is informeel en open, inbreng en initiatieven worden zeer gewaardeerd.

Yex is onderdeel van de Best Fresh Group en is een echt Westlands bedrijf. Er heerst een sfeer van gedrevenheid, hard en vooral slim werken, de interne communicatie is informeel en er zijn korte lijnen, zodat snel geschakeld kan worden in deze altijd dynamische wereld van groenten en fruit.


Enthousiast geworden?

Graag ontvangen we je sollicitatie middels een beknopte motivatie + CV op solliciteren@bestfreshgroup.com. Wanneer je vragen hebt over deze functie, kun je contact opnemen met Annamarie Leerink of Suzanna Strampraat op het telefoonnummer 0174-530806.Meer informatie over ons merk is te vinden op: www.discovered.nl