Proefonze vijgen


Vijgen

De vijg is de vrucht van de vijgenboom, die één keer per jaar vruchten geeft. Het is één van de eerste vruchten die door de mens verbouwd werd: er zijn sporen van vijgenplantages van 9000 v Chr. gevonden. Vijgen hebben een dunne, leerachtige schil.

Verse vijgen worden steeds populairder. Je kunt ze met schil en al eten en ze zijn ook prima in zoete en hartige gerechten te gebruiken. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze vijgen vallen onder ons merk Discovered.Paspoort Vijgen


Naam Vijg
Familie Moraceae
Oorsprong India, Middellandse Zeegebied
Herkomst Brazilië, Turkije, Israël, Argentinië
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Vijgen


In de winkel
Verse vijgen dien je vóór verkoop te bewaren bij 2 tot 4 graden Celsius bij een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 tot 90%.

Thuis
De consument adviseren we om vijgen in de koelkast te bewaren en zijn enkele dagen houdbaar. Voor vijgen geldt: hoe verser hoe lekkerder.


Gebruikstips Vijgen


Verse vijgen kun je met schil en al eten. Vijgen zijn daarnaast zowel in zoete als in hartige gerechten uitstekend te gebruiken.

Extra tip voor de consument
De zoete vijgen laten zich goed combineren met een tegenhanger met wat pit. Ze smaken heerlijk met rauwe ham en een drupje balsamico, of probeer ze eens met wat geitenkaas of gorgonzola.
Rijpheid / Versheid Vijgen


Verse, rijpe vijgen hebben een erg zoete en aromatische smaak. Een zachte vijg is niet meteen slecht. Als de vijg een beetje meegeeft als je er zachtjes op drukt, is de vijg nog steeds prima te eten.Kalender Vijgen


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Brazilië
Israël
Turkije
Argentinië


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Vijgen


Mango Vijgen

De vijg komt van origine uit India en het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig wordt de vijg wereldwijd geteeld. Onze vijgen komen met name uit Brazilië en Turkije, maar ook uit Israël en Argentinië.

Discovered Vijgen


Vijgen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.