Ontdekonze bakbananen


Bakbananen

Wat is bakbanaan

Wat zijn bakbananen?

Bakbananen zijn een stuk groter dan gewone bananen. De schil is hard en kan geel, groen of roodachtig van kleur zijn. Bakbananen kun je in tegenstelling tot gewone bananen niet rauw eten.

Herkomst Bakbananen

Waar komen bakbananen vandaan?

De bakbanaan komt voornamelijk uit Zuid-Amerika en wordt daar ook als hoofdbestanddeel van de maaltijd gegeten. Onze bakbananen komen uit Ecuador.

Hoe bewaar je bakbananen?

Bakbananen dien je vóór verkoop rond 8ºC en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 50-60% te bewaren.
Consumenten adviseren we bakbananen bij kamertemperatuur te bewaren, op de fruitschaal bijvoorbeeld. Bakbananen zijn ruim een week houdbaar.

Hoe eet je bakbananen?

Bakbanaan is het lekkerst als de schil helemaal zwart geworden is. Haal de schil eraf en kook of bak de banaan. Let op: bakbanaan kun je niet rauw eten. Onrijpe bakbananen kunnen ook worden gebruikt. Dan moeten de bananen wel goed gewassen worden na het schillen. Ook wordt de kook- of baktijd langer als de banaan nog niet rijp is.

Kalender bakbananen

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Ecuador

Beschikbaar       Niet Beschikbaar

Paspoort Bakbanaan

     
     
Variëteit Bakbanaan  
Familie Musa  
Oorsprong Zuid-Amerika  
Herkomst Ecuador  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Merk leveranciersmerk  
     



Teeltgebieden Bakbananen

Teelt bakbananen