Ontdekonze bakbananen


Bakbananen

Bakbananen zijn een stuk groter dan gewone bananen. De schil is hard en kan geel, groen of roodachtig van kleur zijn. Bakbananen kun je in tegenstelling tot gewone bananen niet rauw eten.


Bakbananen



Paspoort Bakbananen


Naam Bakbanaan
Familie Musa
Oorsprong Zuid-Amerika
Herkomst Ecuador
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk


Bewaaradvies Bakbananen


In de winkel
Bakbananen dien je vóór verkoop rond 8ºC en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 50-60% te bewaren.

Thuis
Consumenten adviseren we bakbananen bij kamertemperatuur te bewaren, op de fruitschaal bijvoorbeeld. Bakbananen zijn ruim een week houdbaar.



Gebruikstips Bakbananen


Bakbanaan is het lekkerst als de schil helemaal zwart geworden is. Haal de schil eraf en kook of bak de banaan. Let op: bakbanaan kun je niet rauw eten. Onrijpe bakbananen kunnen ook worden gebruikt. Dan moeten de bananen wel goed gewassen worden na het schillen. Ook wordt de kook- of baktijd langer als de banaan nog niet rijp is.



Kalender Bakbananen


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Ecuador


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar




Teeltgebieden Bakbananen


Bakbananen Teelt

De bakbanaan komt voornamelijk uit Zuid-Amerika en wordt daar ook als hoofdbestanddeel van de maaltijd gegeten. Onze bakbananen komen uit Ecuador.