Hoorover onze carambola
Carambola

Carambola of sterfruit wordt veel gebruikt in salades, smaakt geweldig met ijs en desserts of is prachtig om als garnering te gebruiken bij gerechten of cocktails. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze carambola's vallen onder ons merk Discovered.
wat is carambola

Wat is carambola?

De carambola is een stervormige vrucht met een lichtgele schil, het vruchtvlees is doorschijnend en kan een enkel (eetbaar) zwart pitje bevatten. Het frisse vruchtvlees is bijzonder dorstlessend.

Afkomst

Waar komt carambola vandaan?

De vrucht komt oorspronkelijk uit Maleisië en Indonesië, maar wordt tegenwoordig in bijna alle (sub)tropische gebieden geteeld. Onze carambola’s komen vooral uit Maleisië, de grootste exporteur ter wereld van carambola’s.

Hoe bewaar je carambola?

Carambola’s dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 9 - 10 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 - 90% te bewaren.

De consument adviseren we om carambola's op kamertemperatuur of in de koelkast te bewaren. Niet bewaren onder de 5 graden Celsius.

Hoe eet je carambola?

Het rijpe vruchtvlees is sappig en heeft een frisse zoetzuur tot zoete smaak. De carambola is in vele gerechten te gebruiken. Ook is de vrucht heerlijk om los te eten. Daarnaast wordt de carambola veel gebruikt als decoratievrucht vanwege diens opmerkelijke verschijning.


kalender

Kalender carambola

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Maleisië Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar
China Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Carambola

     
Naam Carambola of sterfruit  
Familie Oxalidaceae  
Rassen Arkin, Golden star  
Oorsprong Indonesië, Maleisië  
Herkomst Maleisië  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
Teeltgebieden carambola

wereldkaart carambola
Discovered

Discovered Carambola

Carambola's vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.