Hoorover onze carambola


Carambola

De carambola is een stervormige vrucht met een lichtgele schil, het vruchtvlees is doorschijnend en kan een enkel (eetbaar) zwart pitje bevatten. Het frisse vruchtvlees is bijzonder dorstlessend.

Carambola of sterfruit wordt veel gebruikt in salades, smaakt geweldig met ijs en desserts of is prachtig om als garnering te gebruiken bij gerechten of cocktails. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze carambola's vallen onder ons merk Discovered.
Paspoort Carambola


Naam Carambola of sterfruit
Familie Oxalidaceae
Rassen Arkin, Golden Star
Oorsprong Indonesië, Maleisië
Herkomst Maleisië, China
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Carambola


In de winkel
Carambola’s dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 9 - 10 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 - 90% te bewaren.

Thuis
De consument adviseren we om carambola's op kamertemperatuur of in de koelkast te bewaren. Niet bewaren onder de 5 graden Celsius.


Gebruikstips Carambola


Het rijpe vruchtvlees is sappig en heeft een frisse zoetzuur tot zoete smaak. De carambola is in vele gerechten te gebruiken. Ook is de vrucht heerlijk om los te eten. Daarnaast wordt de carambola veel gebruikt als decoratievrucht vanwege diens opmerkelijke verschijning.

Extra weetje voor de consument
Carambola is dorstlessend en bevat minder dan 40 calorieën.
Kalender Carambola


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Maleisië
China


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Carambola


Carambola Teelt

De vrucht komt oorspronkelijk uit Maleisië en Indonesië, maar wordt tegenwoordig in bijna alle (sub)tropische gebieden geteeld. Onze carambola’s komen vooral uit Maleisië, de grootste exporteur ter wereld van carambola’s.

Discovered

Discovered Carambola

Carambola's vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.