Proefonze drinkkokosnoot
Drinkkokosnoot

De drinkkokosnoot maakt gezien zijn exotische verschijning van elke gelegenheid een feestje. Zeker op warme dagen is dit een heerlijke dorstlesser. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze drinkkokosnoten vallen onder ons merk Discovered.
Wat is een drinkkokosnoot?

Drinkkokosnoot is een handgeplukte kokosnoot die als jonge vrucht wordt geoogst, als hij veel fris kokoswater bevat. Drinkkokosnoot heeft een romige kleur en kan wat bruine vlekjes hebben. Een drinkkokosnoot is zoals de naam al zegt om uit te drinken. In de jonge kokosnoot zit weinig kokosvlees, maar vooral veel kokoswater.

Kokoswater is niet hetzelfde als kokosmelk. Kokosmelk wordt namelijk gemaakt van het vruchtvlees van de (harige) kokosnoot. Kokoswater is de vloeistof uit het binnenste van de kokosnoot.

Waar komen drinkkokosnoten vandaan?

Oorspronkelijk komt deze kokosnoot uit India en Zuid-Amerika. Onze drinkkokosnoten komen uit Azië: Vietnam en Thailand.

Hoe bewaar je drinkkokosnoten?

Drinkkokosnoten dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 0 - 2ºC en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 80 – 85% te bewaren.

Consumenten adviseren we een drinkkokosnoot altijd in de koelkast te bewaren, tussen de 2 en 7ºC.

Hoe drink je uit een drinkkokosnoot?

De schil van de kokosnoot is erg sterk. Boor een gat in de bovenkant en drink met een rietje. Of hak de gepunte top eraf met een groot en scherp keukenmes. Er zijn ook speciale kokosnootboren te koop die het openen nog makkelijker maken.


Kalender Drinkkokosnoot

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Vietnam
Thailand

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Drinkkokosnoot

     
Naam Drinkkokosnoot  
Soort Cocos nucifera  
Familie Arecaceae  
Oorsprong India en Zuid-Amerika  
Herkomst Vietnam, Thailand  
Beschikbaarheid jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
Teeltgebieden Drinkkokosnoot


Discovered Drinkkokosnoot

Drinkkokosnoot valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.