Proefonze drinkkokosnoot


Drinkkokosnoot

Drinkkokosnoot is een handgeplukte kokosnoot die als jonge vrucht wordt geoogst, als hij veel fris kokoswater bevat. Drinkkokosnoot heeft een romige kleur en kan wat bruine vlekjes hebben. Een drinkkokosnoot is zoals de naam al zegt om uit te drinken. In de jonge kokosnoot zit weinig kokosvlees, maar vooral veel kokoswater.

Kokoswater is niet hetzelfde als kokosmelk. Kokosmelk wordt namelijk gemaakt van het vruchtvlees van de (harige) kokosnoot. Kokoswater is de vloeistof uit het binnenste van de kokosnoot.


De drinkkokosnoot maakt gezien zijn exotische verschijning van elke gelegenheid een feestje. Zeker op warme dagen is dit een heerlijke dorstlesser. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze drinkkokosnoten vallen onder ons merk Discovered.Paspoort Drinkkokosnoot


Naam Drinkkokosnoot of jonge kokosnoot
Familie Arecaceae
Soort Cocos nucifera
Oorsprong India en Zuid-Amerika
Herkomst Vietnam, Thailand
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Drinkkokosnoot


In de winkel
Drinkkokosnoten dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 0 - 2ºC en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 80 – 85% te bewaren.

Thuis
Consumenten adviseren we een drinkkokosnoot altijd in de koelkast te bewaren, tussen de 2 en 7ºC.


Gebruikstips Drinkkokosnoot


De schil van de kokosnoot is erg sterk. Boor een gat in de bovenkant en drink met een rietje. Of hak de gepunte top eraf met een groot en scherp keukenmes. Er zijn ook speciale kokosnootboren te koop die het openen nog makkelijker maken.


Extra tip voor de consument
Je kunt kokoswater gebruiken als een natuurlijke sportdrank die het vitaminen- en mineralenverlies door extreme fysieke uitputting aanvult.
Kalender Drinkkokosnoot


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Vietnam
Thailand


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Drinkkokosnoot


Drinkkokosnoot  Teelt

Oorspronkelijk komt deze kokosnoot uit India en Zuid-Amerika. Onze drinkkokosnoten komen uit Azië: Vietnam en Thailand.


Discovered Drinkkokosnoot

Drinkkokosnoot valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.