Ontdekonze granaatappel


Granaatappel

De granaatappel is een heerlijke rode vrucht met ongeveer dezelfde afmeting als een sinaasappel. De vrucht is gevuld met talloze eetbare pitjes. De pitjes bestaan uit geleiachtige licht tot donkerrood vruchtvlees met een eetbaar wit pitje erin. De granaatappel is erg gezond en smaakt heerlijk. Granaatappelpitten zitten bomvol belangrijke voedingsstoffen. Ze zouden zelfs zeer effectief zijn in het tegengaan van hart- en vaatziekten.

Granaatappelpitten zijn geweldig om als snack te eten, maar geven ook een lekkere krokante bite aan je yoghurt of salade. Steeds meer consumenten ontdekken de heerlijke pitten uit deze rode vrucht. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze granaatappel valt onder ons merk Discovered.Paspoort Granaatappel


Naam Granaatappel
Familie Lythraceae
Oorsprong Perzië
Herkomst Peru, Israël, Turkije, Spanje, Chili, Zuid-Afrika, India, Egypte
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Granaatappel


In de winkel
Granaatappels dienen vóór verkoop te worden bewaard tussen de 2 en de 4 graden Celsius bij een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 90 tot 95%.

Thuis
De consument adviseren we om granaatappels in de koelkast of op de fruitschaal te bewaren. In de koelkast is de granaatappel ongeveer een week houdbaar. Op de fruitschaal rijpt de granaatappel nog na.


Gebruikstips Granaatappel


Granaatappel kan puur gegeten worden en gebruikt worden voor sappen maar het is ook heerlijk in een (fruit)salade, een romig dessert of op ijs.

Extra tip voor de consument
Granaatappel smaakt heerlijk in een smoothie!
Kalender Granaatappel


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Peru
Israël
Turkije
Spanje
Chili
Zuid-Afrika
India
Egypte


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Granaatappel


Granaatappel Teelt

De granaatappel komt van oorsprong uit het oude Perzië. Onze granaatappels komen uit alle windstreken: Peru, Israël, Turkije, Spanje, Chili, Zuid-Afrika, India en Egypte.


Discovered

Discovered Granaatappel

Granaatappel valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.