Ontdekonze kiwano


Kiwano

Kiwano is een ovale vrucht met een harde oranje schil met stompe stekels. De vrucht bevat groen, gelei-achtig vruchtvlees met eetbare pitjes. Kiwano smaakt fris en doet denken aan meloen, komkommer, banaan. De kiwano is familie van zowel de meloen als de komkommer.


Kiwano



Paspoort Kiwano


Naam Kiwano
Familie Cucurbitaceae
Oorsprong Afrika
Herkomst Kroatië, Frankrijk en Ecuador
Beschikbaarheid Augustus t/m juni
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk


Bewaaradvies Kiwano


In de winkel
Kiwano dient u vóór verkoop op een droge plek 15-25 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 75% te bewaren.

Thuis
De consument adviseren we het volgende: Kiwano kun je enkele weken bewaren op een koele plek, maar niet in de koelkast.


Gebruikstips Kiwano


Snijd de vrucht verticaal in tweeën. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit. Je kunt het zo eten, maar het is ook lekker in salades en desserts.




Rijpheid / Versheid Kiwano


De vrucht is rijp als de schil oranje begint te kleuren.



Kalender Kiwano


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kroatië
Frankrijk
Ecuador


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar




Teeltgebieden Kiwano


Kiwano Teelt

De kiwano komt oorspronkelijk uit de Kalahari-woestijn in Afrika. Onze kiwano’s komen uit Kroatie, Frankrijk en Ecuador.