Hoorover onze kokosnoot
Kokosnoot

De kokosnoot heeft een bruine, harige schil met wit vruchtvlees. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze kokosnoten vallen onder ons merk Discovered.
Wat is een kokosnoot?

Een kokosnoot of klapper is eigenlijk geen noot maar een steenvrucht van de kokospalm. Deze kokosnoot heeft een bruine, harige schil met wit vruchtvlees. De vrucht bevat ook kokoswater, maar veel minder dan de drinkkokosnoot.

Waar komen kokosnoten vandaan?

Waar de kokosnoot zijn oorsprong heeft liggen is niet bekend, maar kokospalmen gedijen vooral goed in tropische gebieden, waar ze volop groeien. Onze kokosnoten komen vooral uit Ivoorkust.

Hoe bewaar je kokosnoten?

Bewaar hele kokosnoten op kamertemperatuur. Stukken kokosnoot kunnen beter in de koelkast worden bewaard. Door de kokosnoot te schudden kun je achterhalen of er nog kokoswater in zit. Tijdens het rijpen verdwijnt het kokoswater namelijk op den duur. Hierdoor wordt het vruchtvlees droger.

Hoe eet je kokosnoot?

Het witte vruchtvlees aan de binnenkant heeft een stevige bite en een zoete, nootachtige en milde smaak. Het vruchtvlees is heerlijk om zo te eten, maar kan ook worden geraspt of tot kokosnootmelk worden geperst. Kokosmelk of kokosrasp wordt veel in soepen, sauzen en stoofschotels gebruikt. Geraspte kokos is heerlijk op een fruitsalade of in desserts.


Kalender Kokosnoot

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Ivoorkust

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Kokosnoot

     
Naam Kokosnoot  
Soort Cocos nucifera  
Familie Arecaceae  
Oorsprong onbekend  
Herkomst Ivoorkust  
Beschikbaarheid jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
Teeltgebieden Kokosnoot

Discovered Kokosnoot

Kokosnoot valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.