Een kokosnoot of klapper is eigenlijk geen noot maar een steenvrucht van de kokospalm. Deze kokosnoot heeft een bruine, harige schil met wit vruchtvlees. De vrucht bevat ook kokoswater, maar veel minder dan de drinkkokosnoot.
Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.
Het witte vruchtvlees aan de binnenkant heeft een stevige bite en een zoete, nootachtige en milde smaak. Het vruchtvlees is heerlijk om zo te eten, maar kan ook worden geraspt of tot kokosnootmelk worden geperst. Kokosmelk of kokosrasp wordt veel in soepen, sauzen en stoofschotels gebruikt.
Extra tip voor de consument Geraspte kokos is heerlijk op een fruitsalade of in desserts.
Waar de kokosnoot zijn oorsprong heeft liggen is niet bekend, maar kokospalmen gedijen vooral goed in tropische gebieden, waar ze volop groeien. Onze kokosnoten komen vooral uit Ivoorkust.
Kokosnoot valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.
Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?