Proefonze kumquats
Kumquats

Deze citrusvruchtjes worden steeds populairder. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze kumquats vallen onder ons merk Discovered.
Wat zijn kumquats?

De kumquat is een fel oranje, kleine citrusvrucht die ook wel dwergsinaasappel wordt genoemd. Kumquats zijn ongeveer 4 centimeter groot. Zowel de schil als het vruchtvlees is eetbaar en zijn beiden bitter van smaak. De schil is wat zoeter terwijl het vruchtvlees een beetje zuurder is. Kumquats zijn erg gezond en bevatten veel vitamine C en kalium.

Waar komen kumquats vandaan?

De kumquat komt oorspronkelijk uit China. Pas in de 19e eeuw is de vrucht in Europa geïntroduceerd. Kumquats groeien aan planten die tot wel 4 meter hoog kunnen worden. Omdat het klimaat in Nederland niet geschikt is voor de teelt van kumquats, halen wij de kumquats uit Zuid-Afrika, Israël en Spanje.

Hoe bewaar je kumquats?

Kumquats dien je vóór verkoop op een koele, droge plek - bij 2 tot 4 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 90 tot 95% - te bewaren. De consument adviseren we om kumquats op kamertemperatuur te bewaren, bijvoorbeeld op de fruitschaal. De vrucht is rijp als de schil fel oranje/geel is.

Hoe eet je kumquats?

Kumquats hoeven niet geschild te worden en kunnen zo worden gegeten. Was de kumquats wel vóór consumptie. Kumquats zijn bijvoorbeeld heerlijk in een salade!

Kalender kumquats

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Zuid-Afrika Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Israël Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar
Spanje Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Beschikbaar       Niet Beschikbaar
Paspoort Kumquats

     
Naam Kumquats  
Familie Ruaceae  
Oorsprong China  
Herkomst Zuid-Afrika, Isräel, Spanje  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leverancierslabel  
Teeltgebieden Kumquats


Discovered Kumquats

Kumquats vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips!