Proefonze kumquats


Kumquats

De kumquat is een fel oranje, kleine citrusvrucht die ook wel dwergsinaasappel wordt genoemd. Kumquats zijn ongeveer 4 centimeter groot. Zowel de schil als het vruchtvlees is eetbaar en zijn beiden bitter van smaak. De schil is wat zoeter terwijl het vruchtvlees een beetje zuurder is. Kumquats zijn erg gezond en bevatten veel vitamine C en kalium.

Deze citrusvruchtjes worden steeds populairder. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze kumquats vallen onder ons merk Discovered.
Paspoort Kumquats


Naam Kumquats
Familie Ruaceae
Oorsprong China
Herkomst Zuid-Afrika, Isräel, Spanje
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Kumquats


In de winkel
Kumquats dien je vóór verkoop op een koele, droge plek - bij 2 tot 4 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 90 tot 95% - te bewaren.

Thuis
De consument adviseren we om kumquats op kamertemperatuur te bewaren, bijvoorbeeld op de fruitschaal.


Gebruikstips Kumquats


Kumquats hoeven niet geschild te worden en kunnen zo worden gegeten. Was de kumquats wel vóór consumptie. Kumquats zijn bijvoorbeeld heerlijk in een salade!

Extra tip voor de consument
Doe eens wat schijfjes kumquat in je water voor een heerlijke smaak!
Rijpheid / Versheid Kumquats


Als de kumquat nog een beetje groene schil heeft, zal hij bij kamertemperatuur rijpen. De vrucht is rijp als de schil fel oranje/geel is.Kalender Kumquats


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zuid-Afrika
Israël
Spanje


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Kumquats


Kumquats Teelt

De kumquat komt oorspronkelijk uit China. Pas in de 19e eeuw is de vrucht in Europa geïntroduceerd. Kumquats groeien aan planten die tot wel 4 meter hoog kunnen worden. Wij halen onze kumquats voornamelijk uit Zuid-Afrika, Israël en Spanje.


Discovered Kumquats

Kumquats vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips!