Zieonze limoenen


Limoen

De limoen of lime is een kleine frisse citrusvrucht. Het geelgroene vruchtvlees is minder zuur en ook veel geuriger, aromatischer en sappiger dan dat van een citroen. Het sap of rasp van de limoen geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak.

Limoen is een geweldige smaakmaker in de keuken. Het geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze limoenen vallen onder ons merk Discovered.Paspoort Limoen


Naam Limoen
Familie Rutaceae
Ras Tahiti
Oorsprong Zuid-Oost Azië
Herkomst Mexico, Brazilië
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Limoen


In de winkel
Limoen dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 9 - 10 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 - 90% te bewaren.

Thuis
De consument adviseren we om limoenen in de koelkast of op de fruitschaal te bewaren. De smaak van limoen komt het best tot zijn recht op kamertemperatuur. In de koelkast zijn limoenen wel langer houdbaar.


Gebruikstips Limoen


Limoen is een heerlijke smaakmaker. Limoen geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Je kunt limoenschijfjes of -partjes gebruiken, maar ook het sap van de limoen. Ook de geraspte schil van de limoen wordt veel gebruikt in gerechten.

Extra tip voor de consument
Sprenkel limoensap over bijvoorbeeld appel, peer, banaan of avocado om verkleuring tegen te gaan.
Kalender Limoen


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Mexico
Brazilië


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Limoen


Limoen Teelt

Limoenen komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Onze limoenen komen voornamelijk uit Brazilië en Mexico.
Discovered Limoen


Limoenen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.