Zieonze mangistan


Mangistan / Mangosteen

Wat is mangistan?

Mangistan of mangosteen heeft een harde paarse schil en bevat zeer smakelijk vruchtvlees. Het vruchtvlees is wit, zoet en sappig. De friszoete smaak doet denken aan ananas of perzik. Mangistan staat vanwege haar intense smaak bekend als de koningin der vruchten.

Waar komt mangistan vandaan?

Mangistan komt oorspronkelijk uit Maleisië. Onze mangistans komen uit Indonesië, Vietnam en Thailand.

Hoe bewaar je een mangistan?

Mangistans dien je vóór verkoop tussen de 10 en 11 graden Celsius te bewaren. De consument adviseren we mangistans bij voorkeur te bewaren in de koelkast voor een optimale smaak.

Hoe eet je een mangistan?

Snijd de schil rondom in en verwijder het bovenste deel van de vrucht. Haal het vruchtvlees uit de schil en eet het vruchtvlees uit de hand of verwerk het in jam of ijs.

Kalender mangistan

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Indonesië
Vietnam
Thailand
Colombia
Guatemala

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Mangistan

     
Naam Mangistan of Mangosteen  
Familie Clusiaceae (Guttiferae)  
Oorsprong Maleisië  
Herkomst Indonesië, Vietnam, Thailand  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  




Teeltgebieden Mangistan


Discovered Mangistan


Mangistan valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips!