Zieonze mango


Mango

Mango is een steenvrucht met veel variëteiten en heeft een heerlijke zoete smaak. Je hebt mango's met een groen, geel, oranje, rood of bontgekleurde schil. De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid van de mango. Het vruchtvlees van een rijpe mango is zacht, zoet en sappig, lichtoranje van kleur en vezelig tot bijna boterzacht.

Ready to Eat

Van onze mango’s is ook een eetrijpe variant beschikbaar. De mango’s worden pas geoogst op het moment dat deze de juiste volwassenheidfase hebben bereikt. Dit zorgt voor een optimale afrijping van het fruit hier in Nederland en een goede smaak van het eindproduct. Daarnaast worden alleen de mooiste en kleurrijkste vruchten geselecteerd. Vraag ernaar bij jouw verkoper!

Onze mango's vallen onder ons merk Discovered.Paspoort Mango


Naam Mango
Familie Anacardiaceae
Rassen Keitt, Kent
Oorsprong India
Herkomst Peru, Brazilië, Burkina Faso, Senegal en Dominicaanse Republiek
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Mango


In de winkel
Mango’s dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 - 90% te bewaren.

Thuis
De consument adviseren we om mango’s op kamertemperatuur te bewaren, niet in de koelkast. Een eetrijpe mango kan enkele dagen koel bewaard worden.


Gebruikstips Mango


Gebruik mango als snackfruit en eet het vruchtvlees zo op. Mango’s kun je ook prima verwerken in salades, desserts en gebak. Of maak eens een heerlijk Oosters wokgerecht met mango!

Extra tip voor de consument
Mango smaakt heerlijk in een smoothie!
Rijpheid / Versheid Mango


Een rijpe mango ruikt lekker en geeft bij lichte vingerdruk mee.Kalender Mango


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Peru
Brazilië
Burkina Faso
Senegal
Dominicaanse Republiek


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Mango


Mango Teelt

Mango’s komen oorspronkelijk uit India. Onze mango’s komen uit Peru, Brazilië, Burkina Faso, Senegal en Dominicaanse Republiek.

Discovered

Discovered Mango


Mango valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.