Zieonze mango


Mango

Wat is mango

Wat is een mango?

Mango is een steenvrucht met veel variëteiten en heeft een heerlijke zoete smaak. Je hebt mango's met een groen, geel, oranje, rood of bontgekleurde schil. De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid van de mango. Het vruchtvlees van een rijpe mango is zacht, zoet en sappig, lichtoranje van kleur en vezelig tot bijna boterzacht.

Ready to Eat

Van onze mango’s is ook een eetrijpe variant beschikbaar. De mango’s worden pas geoogst op het moment dat deze de juiste volwassenheidfase hebben bereikt. Dit zorgt voor een optimale afrijping van het fruit hier in Nederland en een goede smaak van het eindproduct. Daarnaast worden alleen de mooiste en kleurrijkste vruchten geselecteerd. Vraag ernaar bij jouw verkoper!


Waar komt mango vandaan?

Waar komt mango vandaan?

Mango’s komen oorspronkelijk uit India. Onze mango’s komen uit Peru, Brazilië, Burkina Faso, Senegal en Dominicaanse Republiek.


Hoe bewaar je mango

Hoe bewaar je een mango?

Mango’s dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 85 - 90% te bewaren.

De consument adviseren we om mango’s op kamertemperatuur te bewaren, niet in de koelkast. Een eetrijpe mango kan enkele dagen koel bewaard worden. Een rijpe mango ruikt lekker en geeft bij lichte vingerdruk mee.


Hoe eet je avocado

Hoe eet je een mango?

Gebruik mango als snackfruit en eet het vruchtvlees zo op. Mango’s kun je ook prima verwerken in smoothies, salades, desserts en gebak. Of maak eens een heerlijk Oosters wokgerecht met mango!


Paspoort Mango

     
     
Naam Mango  
Rassen Keitt, Kent  
Oorsprong India  
Herkomst Peru, Brazilië, Burkina Faso, Senegal en Dominicaanse Republiek  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered  

Teelt Mango

Teeltgebieden Mango

Teeltgebieden Mango
Kalender mango

Kalender Mango

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Peru
Brazilië
Burkina Faso
Senegal
Dom. Republiek

Beschikbaar       Niet BeschikbaarDiscovered

Discovered Mango


Mango valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie over Mango, inclusief recepten en tips!