Proefonze nashiperenNashipeer

Deze wonderlijke vrucht heeft de bite van een appel met de smaak van een peer. Heerlijk fris en knapperig en vol met sap. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze Nashiperen vallen onder ons merk Discovered.
Wat is Nashipeer?

De Nashipeer is een ronde vrucht en heeft de vorm en de grootte van een appel, hierdoor worden ze ook wel appelperen genoemd. Ze hebben de textuur en de bite van een appel, maar de zoetheid en de smaak van een peer. De peer is wit van binnen en heeft een kleine kern. Verder heeft de peer een dunne schil met een gouden kleur.

De peren kunnen handig zijn bij het behandelen van ontsteking van de slijmvliezen, dikkedarmontstekingen, chronische galblaas aandoeningen, artritis en jicht. Ook kunnen de peren helpen bij het verlagen van een hoge bloeddruk, het regelen van het cholesterolgehalte in het bloed en het verhogen van het urine zuurgehalte. De Nashipeer is een uitstekende bron van voedingsvezels en een goede bron van vitamine C.

Waar komt Nashipeer vandaan?

Oorspronkelijk komt de peer uit China, maar tegenwoordig wordt de Nashipeer op meerdere plekken in Oost-Azië geteeld. 

De Nashipeer kan ook goed in Nederland geteeld worden. Helaas wordt hij nog niet veel geteeld door professionele fruittelers. Wel is hij in de particuliere tuin steeds vaker te vinden. De Nashipeer heeft wel enige warmte nodig om af te rijpen in het Nederlandse klimaat. Inmiddels is deze perensoort ook biologisch geteeld verkrijgbaar in Nederland.

Bewaren

Nashiperen dien je vóór verkoop bij 0 tot 3 graden Celsius te bewaren.

Kalender Nashipeer

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Golden Pear

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Nashipeer

     
Variëteit Nashipeer  
Soort Pyrus pyrifolia en Pyrus bretschneideri  
Familie Rosaceae (Rozenfamilie)  
Oorsprong China  
Herkomst Oost-Azië  
Beschikbaarheid 1 oogst per jaar  
Verpakking 7 kg open top  
Merk Discovered  
Teeltgebieden Nashipeer

Discovered Nashipeer

Nashipeer valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.