Voelonze physalisPhysalis

Graag brengen wij onze physalis onder de aandacht! Deze heerlijke gouden bes heeft een zoetzure smaak en doet het met zijn mooie papieren lampionnetje (kelkjes) erg goed als decoratie op een taart of dessert. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze physalis valt onder ons merk Discovered.

Wat is physalis?

De physalis, ook wel kaapse kruisbes of goudbes genoemd, is een bes verpakt in een papierachtige kelk. De feloranje bes is verwant aan de tomaat.

Waar komt physalis vandaan?

De physalis komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Onze physalis komt vooral uit Colombia.

Hoe bewaar je physalis?

Physalis dient vóór verkoop bewaard te worden op een koele, droge plek bij 10-12 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 70%.

De consument adviseren we om onrijpe physalis op kamertemperatuur te bewaren voor rijping. Als de physalis rijp is, is de vrucht fel oranje/geel van kleur. Rijpe physalis bewaar je op een koele plek, maar niet in de koelkast.

Hoe eet je physalis?

Verwijder het steeltje en lampionnetje van de physalis en was de bes. Eet physalis uit de hand of maak er jam van. Physalis doet het ook goed in salades en desserts. Het lampionnetje wel even verwijderen, want die is niet eetbaar.


Kalender Physalis

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Colombia

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Physalis

     
     
Naam Physalis of kaapse kruisbes  
Familie Solanaceae  
Oorsprong Midden- en Zuid-Amerika  
Herkomst Colombia  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  

Teeltgebieden physalis

Physalis landkaart
Discovered Physalis


Physalis valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.