Voelonze physalis


Physalis

Graag brengen wij onze physalis onder de aandacht! De physalis, ook wel kaapse kruisbes of goudbes genoemd, is een bes verpakt in een papierachtige kelk. De feloranje bes is verwant aan de tomaat.

Deze heerlijke gouden bes heeft een zoetzure smaak en doet het met zijn mooie papieren lampionnetje (kelkjes) erg goed als decoratie op een taart of dessert. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze physalis valt onder ons merk Discovered.Paspoort Physalis


Naam Physalis of kaapse kruisbes
Familie Solanaceae
Oorsprong Midden- en Zuid-Amerika
Herkomst Colombia
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Physalis


In de winkel
Physalis dient vóór verkoop bewaard te worden op een koele, droge plek bij 10-12 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 70%.

Thuis
De consument adviseren we om onrijpe physalis op kamertemperatuur te bewaren voor rijping. Als de physalis rijp is, is de vrucht fel oranje/geel van kleur. Rijpe physalis bewaar je op een koele plek, maar niet in de koelkast.


Gebruikstips Physalis


Verwijder het steeltje en lampionnetje van de physalis en was de bes. Eet physalis uit de hand of maak er jam van. Physalis doet het ook goed in salades en desserts. Het lampionnetje wel even verwijderen, want die is niet eetbaar.

Extra tip voor de consument
De physalis, zeker met het lampionnetje er nog aan, is erg leuk als decoratie op een taart of een dessert.
Kalender Physalis


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Colombia


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Physalis


Physalis Teelt

De physalis komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Onze physalis komt vooral uit Colombia.

Discovered Physalis


Physalis valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.