Voelonze pitahaya


Pitahaya

Pitahaya, of drakenvrucht, is een exotische vrucht van de cactusplant, met een opvallend uiterlijk. De vrucht heeft een geschubde roze of gele schil en bevat wit of rood vruchtvlees met zwarte pitten. Het vruchtvlees van de pitahaya smaakt als een verse mix van watermeloen en kiwi en is lichtzoet en caloriearm.

Onze pitahaya’s worden elke dag populairder. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze pitahaya's vallen onder ons merk Discovered.
Paspoort Pitahaya


Naam Pitahaya of drakenfruit
Familie Cactus
Ras Hylocereus undatus
Oorsprong Mexico en Amerika
Herkomst Vietnam, Thailand, Israël
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Pitahaya


In de winkel
Pitahaya’s dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 7 tot 10 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 85 tot 90% te bewaren.

Thuis
De consument adviseren we om pitahaya’s in de koelkast te bewaren. Pitahaya's smaken het best als ze vers en koud gegeten worden.Gebruikstips Pitahaya


Pitahaya's smaken het best als ze vers en koud gegeten worden. Het vruchtvlees is perfect voor gebruik in salades, desserts en cocktails of als garnering.
Rijpheid / Versheid Pitahaya


Laat pitahaya rijpen op kamertemperatuur of bewaar in de koelkast voor een paar dagen. Pitahaya is rijp als de schil roze is en de bladeren felgroen.Kalender Pitahaya


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Vietnam
Thailand
Israël


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Pitahaya


Pitahaya Teelt

Pitahaya’s komen oorspronkelijk uit Mexico en Amerika en groeien in vele warme landen met temperaturen tot 40C. Onze Discovered Pitahaya’s komen vooral uit Vietnam, Thailand en Israël.


Discovered Pitahaya


Pitahaya valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.