Voelonze pitahaya
Pitahaya

Onze pitahaya’s worden elke dag populairder. In de Markthal Rotterdam was onze pitahaya zelfs de best verkochte vrucht. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze pitahaya's vallen onder ons merk Discovered.
Wat is pitahaya?

Pitahaya, of drakenvrucht, is een exotische vrucht van de cactusplant, met een opvallend uiterlijk. De vrucht heeft een geschubde roze of gele schil en bevat wit of rood vruchtvlees met zwarte pitten. Het vruchtvlees van de pitahaya smaakt als een verse mix van watermeloen en kiwi en is lichtzoet en caloriearm.

Waar komt de pitahaya vandaan?

Pitahaya’s komen oorspronkelijk uit Mexico en Amerika en groeien in vele warme landen met temperaturen tot 40C. Onze Discovered Pitahaya’s komen vooral uit Vietnam, Thailand en Israël. Door uitstekende contacten met lokale telers heeft Yex voor jou uitsluitend de beste pitahaya’s.

Hoe bewaar je pitahaya?

Pitahaya’s dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 7 tot 10 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 85 tot 90% te bewaren.

De consument adviseren we om pitahaya’s in de koelkast te bewaren. Pitahaya's smaken het best als ze vers en koud gegeten worden.

Hoe eet je pitahaya?

Pitahaya's smaken het best als ze vers en koud gegeten worden. Het vruchtvlees is perfect voor gebruik in salades, desserts en cocktails of als garnering.


Kalender Pitahaya

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Vietnam
Thailand
Israël

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Pitahaya

     
Naam Pitahaya of drakenfruit  
Familie Cactus  
Ras Hylocereus undatus  
Oorsprong Mexico en Amerika  
Herkomst Vietnam, Thailand, Israël  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
Teeltgebieden pitahaya


Discovered Pitahaya


Pitahaya valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.